Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SCHEIDER STV 12-6714P говор има картина не TDA8362 скриин да

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Чет Окт 27, 2005 12:10    Заглавие: SCHEIDER STV 12-6714P говор има картина не TDA8362 скриин да Отговорете с цитат

Колеги този телевизор е с RGB на отделен модул заедно със звука вертикално разположен на шасито.Говора излиза но няма картина.Растер има също и яркостния регукатор действа като картината става от тъмна на по сиво светла значи тракта на видеоусилвателите е отпушен.С осцилоскоп проверих видеосигнал има до 13 то краче на TDA8362 и понатам всичко ства вътре.Мисля че кинескопа е добре за всеки случай окъсих резистора за отоплението да не би нещо системата ABL да спира сигнала поради малка емисия .И това не е .Някой може ли да каже дали се е сблъсквал с подобен проблем и дали е от TDA8362?Дадоха ми едно също така неизправно TDA8362 като ми казаха че поне някакви силуети се виждали там на екрана с него .Сложих го но ефекта бе същия !! незнам някой да даде идея моля:-)

Апропо нямам схема на този модел телевизор и ако може помогнете да намеря поне на модула RGB s TDA8362
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 27, 2005 12:57    Заглавие: Отговорете с цитат

"всичко става вътре"-тва е телевизор а не тенджера или гърне,сменил си го с "неизправен,който давал някакви силуети"-странни изказвания и методи за ремонт имаш-има един малък HEF за графиката-па вземи разкачи blanka да видиш кво става,па смени със чип който е здрав-такива ми ти работи...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Окт 27, 2005 13:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако има телетекст виж цифровия комутатор 74хц241,ако е без -някой аналогов ключ 4066 или 4053.....
Върнете се в началото
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 27, 2005 16:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoy40 написа:
Ако има телетекст виж цифровия комутатор 74хц241,ако е без -някой аналогов ключ 4066 или 4053.....

Колега телевизора има телетекс.Значи извод 21 е комутатор на матриците за графиката и телевизионния сигнал,ако на този извод сложим маса се комутират и двата сигнала това съм го пробвал и преди!Но сега не се получава ,само не съм проверил дали функционира извод 16 ключа за AV режима и дали се използва...имам схема на TDA8362 но нямам схема на самия телевизор как е вързано всичко.Иначе АБЛ сигнала действа при тази интеграла на входа за регулиране на контраста.Ако някой може да помогне със схема ще съм благодарен или съвет пак:-)
Върнете се в началото
stivan
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 27, 2005 17:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж си видео усилвателите!
vas
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Окт 27, 2005 17:53    Заглавие: Отговорете с цитат

А какво става като откачиш 21 краче на ТДА 8362?Имах подобен случай -телетекста товареше ТДАто.Успех.
Върнете се в началото
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Чет Окт 27, 2005 23:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Изпратих ти схема на STV12 дано ти помогне.
Върнете се в началото
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 28, 2005 3:07    Заглавие: Отговорете с цитат

evgevg написа:
Изпратих ти схема на STV12 дано ти помогне.

Колега много ти благодаря Smile помогна ми схемата!Благодаря и на останалите колеги за отзивчивостта:-)Открих проблема и той не е в TDA8362 асе оказа в интегралния ключ който комутира сигналите TV /AV на 16 ти извод.Когато подадохмаса на 16 извод ми излезе и картината от кабелната.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети