| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 18:28 Заглавие: НСМ-ROYAL-TV5103 |
|
|
Колеги,това тв.е с str5412 в захр.,шаси С41М.Имаше един куп изсъхнали кондензатори.Смених ги, но сега на празен ход без кр.тр.напрежението е нормално-105 в.,но като го закача почва веднага да грее страшно и събаря напр. на 70 в.Всичко съм проверил и е здраво с изключение но ТХО,но как да съм сигурен,че е то.Нямам сигурен метод за проверка на ТХО.Дайте някакви идеи.А може и да е другаде дефекта. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vili Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 20:08 Заглавие: vili |
|
|
Сложи 70вата лампа на 105В.Ако с лампа държи 105В ИЗ е ОК, и обратно....често ми се е случвало да окъсява откл.с-ма,провери я.
Пробвай и пиши. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 20:54 Заглавие: НСМ-ROYAL-TV5103 |
|
|
Не знам колко е правилно,но аз извадих куплунга на ОС и след като пуснах телевизора,крайният транзистор пак страшно загряваше веднага.Това по-скоро не означава ли,че проблема не е в ОС? _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
vili Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 21:11 Заглавие: vili |
|
|
| окъси Е и В на кр.тр-тор и кажи колко е захр. провери С-та от С към маса,и около др.траф |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 21:38 Заглавие: |
|
|
вземаш, едно ТХО от електрон или велико търново и закачаш само крачетата които са за силовата намотка към колектора и В+.Разбира се изолираш твоето ТХО.Ако тръгне и не грее-сещай се сам  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2005 11:51 Заглавие: НСМ-ROYAL-TV5103 |
|
|
Със 75 вата крушка държи 105 в.,като окъся Е и К няма промяна в напреженията.А с ТХО от Електрон вече 2 крайни транзистора горя на различни телевизори. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2005 12:34 Заглавие: |
|
|
| А на руско захранване що не го закачиш това ТХО?Изпитан метод |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2005 12:36 Заглавие: |
|
|
| Не трябва да пускаш телевизора без отклонение,виж около драйвера на крайния някой подсъхнал кондензатор |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2005 12:37 Заглавие: |
|
|
Значи идеята на проверката с електронското захранване е да вържеш колекторната намотка на ТХО-то към променливото напрежение излизащо от захранващия блок, а към изправеното да вържеш една лампа за контрол. Ако намотката е изправна и няма късо в нея то лампата ще свети! Естествено можеш да свалиш ТХО-то от шасито, но можеш и да изолираш двта извода и да правиш пробата на место, това че си изгорил транзистори говори че нещо не си прекъснал!!! Метода е изпробван многократно с успех!
Ето и първоизточника : http://master-tv.com/article/iip_rottor/ |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 29, 2005 20:28 Заглавие: |
|
|
| Stoy40 написа: | | Не трябва да пускаш телевизора без отклонение,виж около драйвера на крайния някой подсъхнал кондензатор |
До ТХО-то има един електролитен кондензатор, вързан на рекопериращата намотка, той често изсъхва. Мисля, че беше 47 микро/160 волта. |
|
|
 |
|