|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
skynet Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 29, 2005 21:09 Заглавие: RQ: Video sync sensor |
|
|
Здравейте,
Необходимо ми е схема или съвети , да направя /или ако се продава да си купя/ един video sync sensor, който вклучен към video aut на DVD Player да регистрира видео синхронизиращи импулси и по този начин да управлява едно 12 волтово реле.
Такива сензори не са проблем и се продават на запад,но проблема е,че в BG не съм срещал такова нещо пък и досега не съм се занимвал с нещо от този род.
Ако някой знае нещо Моля да помага
Благодаря предварително на отзовалите се.
Поздрави _________________ Помогни на достатъчно хора да получат това, което те искат
и ще получиш всичко, което ти поискаш. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 29, 2005 21:46 Заглавие: RQ Videosensor |
|
|
Най-простото нещо,което ми идва на акъл,е проста интеграла синхропроцесор,от типа на TDA2579,КОЯТО ИМА ИЗХОДИ ЗА H/V синхроимпулси,от изхода на които вече се обработват,усилват и т.н.
Е,не е гениално,но идея все пак. |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 30, 2005 23:10 Заглавие: |
|
|
В някой от старите броеве на сп.Млад конструктор има схема за изключване на телевизора след свършване на програмата. Устройството реагира точно на липсата на синхроимпулси. Към изхода съответно лесно може да се сложи реле. Ако някой не ме изпревари с конкретна идея ще потърся списанието, а мисля че имам и разработена печатна платка на SmartWork. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|