Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Прав ли съм???

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Electric Fitter
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 06, 2005 16:19    Заглавие: Прав ли съм??? Отговорете с цитат

Здравеите на всички от форума Laughing Зпочвам нправо с вапроса. Един прител си купи колона 200 вата няма усилвател и иска да свърже с компа си но го е страх да не му испуши саунт картата. Обръща се към мен за помощ въпреки че аз работя като ел монтиор и се занимавам с не по малко от 220в. Въпреки това аз мога да му помогна но не ми се поема отговорност в случеи на гаф. Аз мисля че ако сапротивлението на новата колона е същото като на оригиналните колони предназнчени за комп няма да е проблем да я върже само дето няма да свири с максималниа си потенциал от 200вата мощност а ако сапротивлението на тоя дзвер е по малко може да върже добавачно сапротивление последователно за да си доиде на сапротивлението като за компа за да не испуши саунд картата му. ПРАВ ЛИ СЪМ?????? Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 06, 2005 16:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Не си.
Изхода на звуковата карта изобщо не е предназначен за включване към него ДИРЕКТНО на говорител (независимо от неговата мощност).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Electric Fitter
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 06, 2005 16:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси за отговора добре че попитах. Но от чисто любопитство защо? Laughing
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Ное 06, 2005 17:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Защото от звуковата карта излиза сигнал който трябва да се усили от усилвател и чак тогава да се върже въпросната колона.Пример:Твоя човек си намира един усилвател 200 вата и изхода на картата връзва на входа на усилватела ,а към усилвателя въпросната тонколона.И тогава може да буди комшиите Wink
ToНи
Гост

МнениеПуснато на: Нед Ное 06, 2005 20:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами едн време имаше саунд карти с усилватели на тях ..... уви май вече нама такиа, ама и те нвите с тия много канали...... Smile
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 06, 2005 20:32    Заглавие: Отговорете с цитат

ToНи написа:
..едн време имаше саунд карти с усилватели на тях .....

Ама чак пък за по 200W Rolling Eyes Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Нед Ное 06, 2005 20:32    Заглавие: Прав ли съм? Отговорете с цитат

Преди 2 дена ремантирах един тв. и един усилвател,включвани заедно с компютър,та от цялата работа човечето си остана само с тези 2 уреда,а от компютъра са мо казали,че най-здравото е било кутията,и 4-те хиляди песни са вече история.По подобен начин преди години и аз опрасках компютъра си.Моят съвет е всеки уред да си знае мястото.Най-добрият вариант е да си записва от компа на СД и едно евтино ДВД за възпроизвеждане.От ветерана-патиланец толкова,а от по-умните повече!
Върнете се в началото
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Нед Ное 06, 2005 22:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Да не да е вързал компютъра към детонатор Laughing

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sparky
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Ное 07, 2005 12:10    Заглавие: Re: Прав ли съм? Отговорете с цитат

wesko dilow написа:
Преди 2 дена ремантирах един тв. и един усилвател,включвани заедно с компютър,та от цялата работа човечето си остана само с тези 2 уреда,а от компютъра са мо казали,че най-здравото е било кутията,и 4-те хиляди песни са вече история.По подобен начин преди години и аз опрасках компютъра си.Моят съвет е всеки уред да си знае мястото.Най-добрият вариант е да си записва от компа на СД и едно евтино ДВД за възпроизвеждане.От ветерана-патиланец толкова,а от по-умните повече!

То си има правила за връзване, както несъмнено знаеш. Обикновено когато има проблем, той е или че не са спазени, или дефектирали кабели, или кофти техника въобще.
Иначе проблем може да се получи и от кофти кабел на монитор например, аз така съм си изпържвал дънната платка и диска. Със тия жълти кутии/захранвания за по 10 долара, не може да се очаква кой-знае какво. Лошото е че в много случаи жълтите събратя нямат алтернатива. А и имат навика като нас да си окепазяват качеството фирми, които доскоро са правели читави неща (визирам codegen например). А като се вземе в предвид и че се внася на килограм - нещата стават още по-трагични.

Специално за компютърната техника моето решение е следното - купуваш си нов компютър, малко преди да му мине гаранцията (някои фирми дават 2 години) го продаваш и си купуваш нов. Алтернативата е да си го купуваш на части и сам да си го сглабяш - така поне знаеш какво слагаш вътре. Но и двата варианта са непосилни за много хора.
За мен обаче е професия и нама как.

Все пак специално при компютрите, ако все още струва нещо, обикновено е все още в гаранция. Ако пък е по-стар от 2 години, то цената му доста е паднала и така или иначе си е за сменяне, а и ще може да се намери същото, но на старо за добри пари.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети