| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Electric Fitter Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 06, 2005 16:19 Заглавие: Прав ли съм??? |
|
|
Здравеите на всички от форума Зпочвам нправо с вапроса. Един прител си купи колона 200 вата няма усилвател и иска да свърже с компа си но го е страх да не му испуши саунт картата. Обръща се към мен за помощ въпреки че аз работя като ел монтиор и се занимавам с не по малко от 220в. Въпреки това аз мога да му помогна но не ми се поема отговорност в случеи на гаф. Аз мисля че ако сапротивлението на новата колона е същото като на оригиналните колони предназнчени за комп няма да е проблем да я върже само дето няма да свири с максималниа си потенциал от 200вата мощност а ако сапротивлението на тоя дзвер е по малко може да върже добавачно сапротивление последователно за да си доиде на сапротивлението като за компа за да не испуши саунд картата му. ПРАВ ЛИ СЪМ??????  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 06, 2005 16:24 Заглавие: |
|
|
Не си.
Изхода на звуковата карта изобщо не е предназначен за включване към него ДИРЕКТНО на говорител (независимо от неговата мощност). |
|
|
 |
Electric Fitter Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 06, 2005 16:53 Заглавие: |
|
|
Мерси за отговора добре че попитах. Но от чисто любопитство защо?  |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Ное 06, 2005 17:03 Заглавие: |
|
|
Защото от звуковата карта излиза сигнал който трябва да се усили от усилвател и чак тогава да се върже въпросната колона.Пример:Твоя човек си намира един усилвател 200 вата и изхода на картата връзва на входа на усилватела ,а към усилвателя въпросната тонколона.И тогава може да буди комшиите  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
ToНи Гост
|
Пуснато на: Нед Ное 06, 2005 20:28 Заглавие: |
|
|
Ами едн време имаше саунд карти с усилватели на тях ..... уви май вече нама такиа, ама и те нвите с тия много канали......  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 06, 2005 20:32 Заглавие: |
|
|
| ToНи написа: | | ..едн време имаше саунд карти с усилватели на тях ..... |
Ама чак пък за по 200W  |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 06, 2005 20:32 Заглавие: Прав ли съм? |
|
|
| Преди 2 дена ремантирах един тв. и един усилвател,включвани заедно с компютър,та от цялата работа човечето си остана само с тези 2 уреда,а от компютъра са мо казали,че най-здравото е било кутията,и 4-те хиляди песни са вече история.По подобен начин преди години и аз опрасках компютъра си.Моят съвет е всеки уред да си знае мястото.Най-добрият вариант е да си записва от компа на СД и едно евтино ДВД за възпроизвеждане.От ветерана-патиланец толкова,а от по-умните повече! |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 06, 2005 22:16 Заглавие: |
|
|
Да не да е вързал компютъра към детонатор  _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 07, 2005 12:10 Заглавие: Re: Прав ли съм? |
|
|
| wesko dilow написа: | | Преди 2 дена ремантирах един тв. и един усилвател,включвани заедно с компютър,та от цялата работа човечето си остана само с тези 2 уреда,а от компютъра са мо казали,че най-здравото е било кутията,и 4-те хиляди песни са вече история.По подобен начин преди години и аз опрасках компютъра си.Моят съвет е всеки уред да си знае мястото.Най-добрият вариант е да си записва от компа на СД и едно евтино ДВД за възпроизвеждане.От ветерана-патиланец толкова,а от по-умните повече! |
То си има правила за връзване, както несъмнено знаеш. Обикновено когато има проблем, той е или че не са спазени, или дефектирали кабели, или кофти техника въобще.
Иначе проблем може да се получи и от кофти кабел на монитор например, аз така съм си изпържвал дънната платка и диска. Със тия жълти кутии/захранвания за по 10 долара, не може да се очаква кой-знае какво. Лошото е че в много случаи жълтите събратя нямат алтернатива. А и имат навика като нас да си окепазяват качеството фирми, които доскоро са правели читави неща (визирам codegen например). А като се вземе в предвид и че се внася на килограм - нещата стават още по-трагични.
Специално за компютърната техника моето решение е следното - купуваш си нов компютър, малко преди да му мине гаранцията (някои фирми дават 2 години) го продаваш и си купуваш нов. Алтернативата е да си го купуваш на части и сам да си го сглабяш - така поне знаеш какво слагаш вътре. Но и двата варианта са непосилни за много хора.
За мен обаче е професия и нама как.
Все пак специално при компютрите, ако все още струва нещо, обикновено е все още в гаранция. Ако пък е по-стар от 2 години, то цената му доста е паднала и така или иначе си е за сменяне, а и ще може да се намери същото, но на старо за добри пари. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
|