| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
petrushinov Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 05, 2005 12:26 Заглавие: Защо всеки път гори ценера?-идеи някакви.... |
|
|
здравейте ..... случва ми се нещо за вече 2-ри път и немога да си го обясна за това реших да попитам по-опитните ..... става въпрос за едно JVC на 133-те волта след диода и кондензатора(които отиват към ТХО-то) имам паралелно ценер всичко е ОК беше окъсил преходите и горяха други неща по захранването смених го при включването пак окъсява преходите и пак ми горят сумати неща по захранването (оригинално беше с Z115 сложих му R2M което е същото ) каква е причината ????? нямам идея преди да го включа всичко е изправно но включа ли го все едно и също става Моля дайте някакви идеи....... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tyna Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 05, 2005 13:10 Заглавие: |
|
|
Z115-Uz=115V,Iz=2.2mA
R2M-Uz=130V,Iz=1mA,
според моите данни.
На +Б не трябва да са 133V?! Щом ти гори ценер-смърт без причина няма.ИЗ ти е изтървало.За кой модел JVC става дума? |
|
|
 |

|
|
|
 |
kaloyan Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 05, 2005 15:53 Заглавие: |
|
|
| B+ е високо колегата ти го каза не е проблема в ценера какъвто и да сложиш все ще гори докато не оправиш В+.търси проблем в захранването. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 05, 2005 16:15 Заглавие: |
|
|
да разбира се ще го взема предвид и това то май други варианти неостанаха........ |
|
|
 |
|