| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bodan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 03, 2005 18:46 Заглавие: Помощ за настроики на CD оптика |
|
|
Здравейте !
Търся теоретична информация за работата на CD
и не бих отказал всякаква информация свързана
със работа и настройки на CD устройства. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tsuko Опитен потребител

|
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Ное 03, 2005 21:23 Заглавие: |
|
|
| tsuko написа: | http://www.ronyasoft.nm.ru/cdmaster.html
Ето един много добър сайт относно темата който смятам ще отговори на всичките ти въпроси. |
Сайтчето е супер! Много благодаря !
Добрече навремето ни натискаха на Руския , сега ще е от полза |
|
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 06, 2005 21:17 Заглавие: |
|
|
Да,наистина супер сайт!
Само че моята скромна практика показва,че настройката на главата се свежда едва ли не до въртенето на тримера на главата и почистване на оптката...В повечето случаи това отлага смяната и за няколко месеца /година ако не е много натоварена/
И като имам представа какви боклуци са новите глави/предимно евтините/ си е направо загубена кауза..
Съвременните CD PLAYER-и са наблъскани с автоматични системи за регулиране на работата на лазерната глава /някои дори нямат тримери за настройка/ и я издухват до последно.
Замяната на светодиода не решава проблема дори и в 50% от случаите.
И като се има в предвид цената на новите CD PAYER-и направо ти се изпарява желанието да ги ремонтираш/освен ако не е твой собствен и имаш време за губенье.
Изхождам преди всичко от позицията на тези техници,дето ти отказват ремонт ..
Все пак успехи! _________________ Az sam |
|
|
 |
tsuko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 06, 2005 23:02 Заглавие: |
|
|
| angele написа: | Да,наистина супер сайт!
Само че моята скромна практика показва,че настройката на главата се свежда едва ли не до въртенето на тримера на главата и почистване на оптката...В повечето случаи това отлага смяната и за няколко месеца /година ако не е много натоварена/
И като имам представа какви боклуци са новите глави/предимно евтините/ си е направо загубена кауза..
Съвременните CD PLAYER-и са наблъскани с автоматични системи за регулиране на работата на лазерната глава /някои дори нямат тримери за настройка/ и я издухват до последно.
Замяната на светодиода не решава проблема дори и в 50% от случаите.
И като се има в предвид цената на новите CD PAYER-и направо ти се изпарява желанието да ги ремонтираш/освен ако не е твой собствен и имаш време за губенье.
Изхождам преди всичко от позицията на тези техници,дето ти отказват ремонт ..
Все пак успехи! |
Изрових още една тема от архива ---> http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=4377&highlight=tsuko&topicshow=Problemi%20s%20'optikite'%20za%20CD%20i%20DVD
С това Качество на новата техника от няколко месеца до година работа си е направо добър резултат Ангеле като се има в предвид че оптика от 10 до 16 лева (ментарлийка) може да не изкара и седмица а имам случай същата такава работи вече две години и то в абсолютен тормоз и в ужасни "атмосферни" условия,всичко е малко и до късмет.Имам случай със уредба Sony след "вътрешна" профилактика работи вече трета година така че всичко е относително. Вчера ремонтирах мини компонентна система Rising еми останах замислен ,но беше с оптика на SANYO .А до въпросното "тримерче" хората не напразно са го позалепили с лепило ....... В сервизните описания ИЗРИЧНО се споменава там да не се пипа мисля че се досечаш защо .....
Последната промяна е направена от tsuko на Сря Ное 09, 2005 2:23; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
bodan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 07, 2005 19:15 Заглавие: |
|
|
Значи запалих се на темата откак един познат който кара
Цд та в големи количества ми остави една купчина
да му ги прегледам !Няма как да му откажа защото ме снабдява с други ефтинийки . Естествено както всеки незапознат се гепих за тримера за тока на лазерния диод (дори не знаех че тримера е за това)Врът насам врът натам ! В 50 % резултатите са задоволителни .
Както и да е ! Просто за собствен кеф ми се иска да
мога да правя истинска калибровка ! Книжката ме просветли до известна степен.Най-важното което разбрах е че с този тример шега небива ! Също така според мен за качествена настройка
ще трябва да се търсят Сервизни описания !
Сядам сега да погледна старат тема в линкчето !
Пък и книжката трябва да с препрочете няколко пъти
за да се схванат подробностите ! |
|
|
 |
|