Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Дъно ASRock K7Upgrade-6oo

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tonyk19
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 21, 2005 22:21    Заглавие: Дъно ASRock K7Upgrade-6oo Отговорете с цитат

Може ли някой да ми помогне защо ми сече компа и много се замисля на някой зареждания.С дъно ASRock K7Upgrade-6oo процесор Sempron 2600+ рам DDR 512 /333/ и HDD 160 -8Mb -видео карта Nvidia 5200 -128Mb .Преинсталирах го и пак същата работа.Благодаря на всички които ми помогнат Smile Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Пон Ное 21, 2005 22:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Може да има доста причини. Кога точно ти "сече"? С последните драйвери ли си за дъно/видеокарта/мрежова карта/звукова карта?

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
tonyk19
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 22, 2005 9:05    Заглавие: Отговорете с цитат

С последните драивери съм , но най добре се държи с орегиналните които са ми дали с дъното и видео картата.Имали значение от това че шината ми работи на 400МHz a рама ми е на 333 МHz, да не идва от това проблема.Ако бутам умножетелите дали ше се получи по добре или ще си скапя процесора-в момента работи на 1833МHz(11-167)2600.Компа сече на филмите на доста игри,и то не чак толкова тежки игри.Това е общо взето -скапана работа Sad Sad Sad
Върнете се в началото
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 22, 2005 13:06    Заглавие: Отговорете с цитат

По-скоро обратното, паметта на 400 Mhz, а шината на 333 MHz. Това не е проблем, но е хубаво да ги пуснеш на една честота, за да няма допълнителни цикли на изчакване.

Ако бях на твое място ще процедирам така: Ще наглася внимателно BIOS-а със по-консервативни настройки, ще форматирам и ще преинсталирам Windows (за предпочитане със SP2). От там нататък слагам на чисто най-новите драйвери за дъно, видео, лан, звук и минимален набор от кодеци (DivX 6 + CrystalPlayer 1.9 ми стигат).

За да се уверя, че няма проблеми ще пусна някакъв тест за паметта (memtest86) + някакъв stress test от рода на Prime95.

Ако и до този момент не са излезли проблеми най-вероятно си ги въобразявам и имам нужда от ъпгрейд Wink

Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Вто Ное 22, 2005 19:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря cvetomirconev ще опитам и това което ме съветваш дано имам подобрение. Very Happy
Върнете се в началото
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 22, 2005 19:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Кажи какво е станало после... дано се реши проблема.

Върнете се в началото
grishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Ное 22, 2005 22:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен неподходящ драйвер на видеокартата.В стремежа да направите невъзможното Вие затормозявате системата.Качете Windows със SP2 и драйверите които са на диска с дъното.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Ное 23, 2005 15:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако дънцето ти е гаранционно опитай да го смениш,
Писна ми от тези асроци на няколко бройки има по една която ми отравя живота (уж работи ама не Sad ).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Съб Ное 26, 2005 22:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички които се отзоваха на моя въпрос.Все пак реших проблема си .Цялата работа излезе от видео картата.Имах възможност да сменя рамовете ,процесора и накрая видеото.Смених Nvidia 5200 c Nvidia 5500 и нещата се пооправиха с 6600 направо са супер но за сега не мога да си я позволя.Може и да има някакъв проблем в дъното ,но картата сега сигурно го компенсира.За сега това е - след време ще сменя и дъното с ASUS или GB Very Happy Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети