| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tonyk19 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 21, 2005 22:21 Заглавие: Дъно ASRock K7Upgrade-6oo |
|
|
Може ли някой да ми помогне защо ми сече компа и много се замисля на някой зареждания.С дъно ASRock K7Upgrade-6oo процесор Sempron 2600+ рам DDR 512 /333/ и HDD 160 -8Mb -видео карта Nvidia 5200 -128Mb .Преинсталирах го и пак същата работа.Благодаря на всички които ми помогнат  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 21, 2005 22:31 Заглавие: |
|
|
Може да има доста причини. Кога точно ти "сече"? С последните драйвери ли си за дъно/видеокарта/мрежова карта/звукова карта? _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
tonyk19 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 9:05 Заглавие: |
|
|
С последните драивери съм , но най добре се държи с орегиналните които са ми дали с дъното и видео картата.Имали значение от това че шината ми работи на 400МHz a рама ми е на 333 МHz, да не идва от това проблема.Ако бутам умножетелите дали ше се получи по добре или ще си скапя процесора-в момента работи на 1833МHz(11-167)2600.Компа сече на филмите на доста игри,и то не чак толкова тежки игри.Това е общо взето -скапана работа  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 13:06 Заглавие: |
|
|
По-скоро обратното, паметта на 400 Mhz, а шината на 333 MHz. Това не е проблем, но е хубаво да ги пуснеш на една честота, за да няма допълнителни цикли на изчакване.
Ако бях на твое място ще процедирам така: Ще наглася внимателно BIOS-а със по-консервативни настройки, ще форматирам и ще преинсталирам Windows (за предпочитане със SP2). От там нататък слагам на чисто най-новите драйвери за дъно, видео, лан, звук и минимален набор от кодеци (DivX 6 + CrystalPlayer 1.9 ми стигат).
За да се уверя, че няма проблеми ще пусна някакъв тест за паметта (memtest86) + някакъв stress test от рода на Prime95.
Ако и до този момент не са излезли проблеми най-вероятно си ги въобразявам и имам нужда от ъпгрейд  _________________
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 19:12 Заглавие: |
|
|
Благодаря cvetomirconev ще опитам и това което ме съветваш дано имам подобрение.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 19:20 Заглавие: |
|
|
Кажи какво е станало после... дано се реши проблема. _________________
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 22:12 Заглавие: |
|
|
| Според мен неподходящ драйвер на видеокартата.В стремежа да направите невъзможното Вие затормозявате системата.Качете Windows със SP2 и драйверите които са на диска с дъното. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 15:32 Заглавие: |
|
|
Ако дънцето ти е гаранционно опитай да го смениш,
Писна ми от тези асроци на няколко бройки има по една която ми отравя живота (уж работи ама не ). |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 26, 2005 22:12 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички които се отзоваха на моя въпрос.Все пак реших проблема си .Цялата работа излезе от видео картата.Имах възможност да сменя рамовете ,процесора и накрая видеото.Смених Nvidia 5200 c Nvidia 5500 и нещата се пооправиха с 6600 направо са супер но за сега не мога да си я позволя.Може и да има някакъв проблем в дъното ,но картата сега сигурно го компенсира.За сега това е - след време ще сменя и дъното с ASUS или GB  |
|
|
 |
|