|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tvservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 27, 2004 15:02 Заглавие: проблем със sony kv-25r1r - светодиода мига 4 пъти |
|
|
| здравейте колеги, имам за ремонт едно sony kv-25r1r, което се опитва да заработи, изключва и диода мига 4 пъти. знам че това е липса на сигнал от тхо към генератора на развивката. Обаче, импулси от тхо идват до чипа, на няколко пъти, когато съм включил сондата на осцилоскопа на 13 извод, сработва, има растер, но няма изображение и звук. при опит да се усили звука изключва на стендбай и започва да мига диода. Някой имал ли е такъв проблем? благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gost Гост
|
Пуснато на: Чет Май 27, 2004 15:54 Заглавие: problem sys SONY KV25 |
|
|
| Колега, би ли подсказал процесора и хор. генератор кои са, че нямам схеми подръка, в клуб съм. Тръгва ли ти като развивка и високо, и за колко време? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 28, 2004 12:32 Заглавие: |
|
|
| Значи, процесора е SDA5255-A015 , видеопроцесор и развивки MC44002P. Когато се излъже и тръгне, понякога до 10 минути съм го държал, но понякога изключва след около 30-40 сек. развивките ги има , екрана е светъл, но няма изображение и индикация. звук също няма. |
|
|
 |
gost Гост
|
Пуснато на: Пет Май 28, 2004 15:52 Заглавие: Проблем със SONY... |
|
|
Тошко, аз съм, дето ми прати "Грундиг"-а с ТДА 3640 но нещо имам проблеми с format-а, в който е, та не мога да я разархивирам и да я видя-както и да е това. За СОНИ-то: SDA-то как е, имаш ли ги 5-те му волта, на единия извод на кварца излизат ли ти около 60% от тях спрямо маса?
То - или проц-а, или МС-то. Имаш ли нещо като за проба да сложиш? Това е някакво Европейско СОНИ, нали? /Germany или U.K/ |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 28, 2004 18:16 Заглавие: |
|
|
Ако шасито ти е ВЕ-5 / това шаси излиза помодела/ 4 мигания означават дефект в ТХО-то или IC301 _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Май 29, 2004 5:45 Заглавие: |
|
|
| Да, шасито е BE5, испанска сглобка доколкото знам, но за съжаление нямам друго ТХО за проба, затова търся инфо какво да купувам за смяна, че с тия сонита е голяма цифромания |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 30, 2004 17:15 Заглавие: |
|
|
| при измерване установих, че на 13 пин на MC44002 имам импулси от тхо, но са с малка амплитуда, съпротивлението на веригата е около 80 ома, което ми се вижда твърде малко, вероятно някъде окъсява пистата, прекъснах връзката между 13 извод и резистора през който постъпват импулсите, подадох ги директно. сега имам 5 волта импулс, телевизора не изключва, но изображение няма, само бял екран, без онскриин индикация. звук има. как мислите, дали е дефектирал видеопроцесора? |
|
|
 |
gost Гост
|
Пуснато на: Нед Май 30, 2004 18:35 Заглавие: Проблем със SONY... |
|
|
| Тошко, кажи за процесор "управление", там как е? Проблема може да е там. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Май 31, 2004 10:45 Заглавие: |
|
|
| Значи, мисля че процесора за управление е наред, превключва си програмите, управлява звука, но кинескопа свети в бяло и нищо друго не излиза. най вероятно е гръмнало MC44002. днес ще потърся да го купя и да го сменя. |
|
|
 |
gost Гост
|
Пуснато на: Пон Май 31, 2004 14:55 Заглавие: Проблем със SONY... |
|
|
Е, в такъв случай, да, МС-то...
Но виж си и веригата за ОТЛ /долен край на повишаващата и т.н, да и не е дошло от там/. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|