Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Необходима ми е схема на Електрон 51ТЦ-423ДП
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 19:59    Заглавие: Необходима ми е схема на Електрон 51ТЦ-423ДП Отговорете с цитат

mail: [email protected] ... благодаря .... телевизора ще се разфасова. Ако някой има нужда от кинескоп Toshiba 510ZAB22 може да му го подаря Laughing

ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 21:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Чарли мой човек ти си оставаш верен на традицията да задаваш въпроси на които човек се чуди какво да отговори.Хем искаш схема хем пишеш че телевизора се разфасова и сега като последно трябва ли ти схема да ти я сканирам и пратя или като дойда на 3 декември в София да ти я дам на хартия пък ти да ми дадеш кинескопа /пък и той за какво ли ми е / ама тъй да не се връщам празен за Ловеч. Very Happy
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 21:26    Заглавие: Отговорете с цитат

хахахахах Laughing традицията Коцев да ме разсмее също се запазва Very Happy Въпреки че сме се add-нали в Q-то, ще пиша във форума. Схемата ми трябва, за да видя захранването какво представлява и къде и какво да режа, така че да не го съсипя, да си отбележа напреженията и масите и т.н. А за кинескопа не съм сигурен дали не е повреден. Не съм пускал телевизора, за да видя какъв му е проблема, туко виш взема да го оправя. Cool Има бая конденатори, мощни резистори и потенциометри, които ще ми вършат повече работа, отколкото работещ тв. без дистанционно. Благодаря за схемата, но на този етап не виждам смисъл да се затормозяваме излишно за такава дреболия.
Признавам, че поста ми е малко некоректо написан, за което се извинявам. Просто тогава бързах ...

Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

charli, извинявам се, че се намесвам в дискусията ви, но захранването е "класика" в руските телевизори от поколението на 3УСЦ.., 4УСЦ....
Освен това е на отделен модул, така че "рязане" не би трябвало да има, модула (платката) е на "дъното" под кинескопа.
А да разчиташ на кондензатори в руски телевизор, хич даже не е препоръчително! Точно това им е слабото (ама много) място (при това не само електролитните).
В малко по-новите (твоя случай, не говоря за тези които са сега и са с всякакви шасита) като го отвориш, ще видиш, че са различни (кондензаторите) по производител и на "по-отговорните" места са по-читави, но чак пък да си заслужава разправията...
Потенциометрите са същата хубост.
А мощните резистори - не са чак толкова много (зависи какво имаш впредвид като мощност разбира се). Да не говорим, че изводите им са така окислени, че ....

Мое лично мнение Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 22:26    Заглавие: Отговорете с цитат

захранването е "класика" в руските телевизори от поколението на 3УСЦ.., 4УСЦ.... - да, но моята практика по телевизорите се овенча за шаси VESTEL Laughing Не съм компетентен (ако може така да се изразя) за това поколение телевизори.
Вярно модула на захранването е на отделна платка. Това че не са качествени компонентите ми е ясно, но аз не се занимавам с кой знае каква прецизна техника. Мисля да си сваля това-онова и тогава в кофата. Например има лентови кабели, които биха ми свършили идеална работа за моите аматюрски схеми. Корпуса на телевизора е от много дебела пластмаса с хубав сребрист цвят, от която мисля да си направя кутия за стабилизирания изправител ... Абе с две думи ще гледам да се възпозвам от каквото мога, грехота ми е да го изхвърля, а и ми е подарък от един комшия Wink

Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 23:05    Заглавие: Отговорете с цитат

charli, извинявай ама ще повторя Коцев, въобще не разбирам аджеба какво точно искаш Rolling Eyes

Май задаваш отговори във вид на въпроси или да Question
Чудя се?

P.S. Лентовите им кабели - също са кофти Sad
Зле се цепят (особенно на толкова години), ако искаш да ползваш друга дължина или брой жила, да не говорим, че стъпката е друга (там всичко е друго) ако имаш някакви "други" намерения, но ти си знаеш (вероятно).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 23:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Чарли ти че ще му видиш сметката на този телевизор това вече е ясно.Че ще му счупиш кинескопа също е 99% сигурно.Запази ми само отклонителната система защото тя трябва да е с тясна шийка и много често дефектират и виждам трудност с намирането им.А и кинескопите на тоя модел не са руски и също може би да е добър. Шасито както си е с платките си го извади от телевизора и не го разкулачвай щото така ще ти е по лесно да виждаш елементите по него.Иначе ще набуташ платките по разни кашони чекмеджета и ще виждаш зор при търсенето. Very Happy
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 23:40    Заглавие: Отговорете с цитат

коцев написа:
Чарли ти че ще му видиш сметката на този телевизор това вече е ясно.Че ще му счупиш кинескопа също е 99% сигурно.Запази ми само отклонителната система защото тя трябва да е с тясна шийка и много често дефектират и виждам трудност с намирането им.А и кинескопите на тоя модел не са руски и също може би да е добър. Шасито както си е с платките си го извади от телевизора и не го разкулачвай щото така ще ти е по лесно да виждаш елементите по него.Иначе ще набуташ платките по разни кашони чекмеджета и ще виждаш зор при търсенето. Very Happy

май ми се струва че ще е с дебела шийка кинескопа
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 0:26    Заглавие: Отговорете с цитат

RC, това което искам е да използвам захранването на телевизора, тъй като имам нужда от такова и затова исках схемата. Второто нещо на което държа е пластмасата, тъй като от край време търся материал от който да си направя кутии. Всичко останало е маловажно за мен. А ако Коцев толкова държи на този телевизор, ще му го дам цял-целеничък.

Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 10, 2005 8:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Чарли телевизори имам над 20 броя .Мен ми трябва само отклонителната система и то ако е с тясна шийка .Ако е с дебела хвърляй я в гюма.Ще ти пратя схемата на захранващия блок.Ще ти пратя и снимка на подобна кутия как съм и сложил две полици вътре и стана като рафтче и съм си наредил дистанционните за различните телевизори.Сега я снимам и пращам. Very Happy
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети