| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 19:59 Заглавие: Необходима ми е схема на Електрон 51ТЦ-423ДП |
|
|
mail: [email protected] ... благодаря .... телевизора ще се разфасова. Ако някой има нужда от кинескоп Toshiba 510ZAB22 може да му го подаря  _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 21:00 Заглавие: |
|
|
Чарли мой човек ти си оставаш верен на традицията да задаваш въпроси на които човек се чуди какво да отговори.Хем искаш схема хем пишеш че телевизора се разфасова и сега като последно трябва ли ти схема да ти я сканирам и пратя или като дойда на 3 декември в София да ти я дам на хартия пък ти да ми дадеш кинескопа /пък и той за какво ли ми е / ама тъй да не се връщам празен за Ловеч.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 21:26 Заглавие: |
|
|
хахахахах традицията Коцев да ме разсмее също се запазва Въпреки че сме се add-нали в Q-то, ще пиша във форума. Схемата ми трябва, за да видя захранването какво представлява и къде и какво да режа, така че да не го съсипя, да си отбележа напреженията и масите и т.н. А за кинескопа не съм сигурен дали не е повреден. Не съм пускал телевизора, за да видя какъв му е проблема, туко виш взема да го оправя. Има бая конденатори, мощни резистори и потенциометри, които ще ми вършат повече работа, отколкото работещ тв. без дистанционно. Благодаря за схемата, но на този етап не виждам смисъл да се затормозяваме излишно за такава дреболия.
Признавам, че поста ми е малко некоректо написан, за което се извинявам. Просто тогава бързах ... _________________
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 21:38 Заглавие: |
|
|
charli, извинявам се, че се намесвам в дискусията ви, но захранването е "класика" в руските телевизори от поколението на 3УСЦ.., 4УСЦ....
Освен това е на отделен модул, така че "рязане" не би трябвало да има, модула (платката) е на "дъното" под кинескопа.
А да разчиташ на кондензатори в руски телевизор, хич даже не е препоръчително! Точно това им е слабото (ама много) място (при това не само електролитните).
В малко по-новите (твоя случай, не говоря за тези които са сега и са с всякакви шасита) като го отвориш, ще видиш, че са различни (кондензаторите) по производител и на "по-отговорните" места са по-читави, но чак пък да си заслужава разправията...
Потенциометрите са същата хубост.
А мощните резистори - не са чак толкова много (зависи какво имаш впредвид като мощност разбира се). Да не говорим, че изводите им са така окислени, че ....
Мое лично мнение  |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 22:26 Заглавие: |
|
|
захранването е "класика" в руските телевизори от поколението на 3УСЦ.., 4УСЦ.... - да, но моята практика по телевизорите се овенча за шаси VESTEL Не съм компетентен (ако може така да се изразя) за това поколение телевизори.
Вярно модула на захранването е на отделна платка. Това че не са качествени компонентите ми е ясно, но аз не се занимавам с кой знае каква прецизна техника. Мисля да си сваля това-онова и тогава в кофата. Например има лентови кабели, които биха ми свършили идеална работа за моите аматюрски схеми. Корпуса на телевизора е от много дебела пластмаса с хубав сребрист цвят, от която мисля да си направя кутия за стабилизирания изправител ... Абе с две думи ще гледам да се възпозвам от каквото мога, грехота ми е да го изхвърля, а и ми е подарък от един комшия  _________________
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 23:05 Заглавие: |
|
|
charli, извинявай ама ще повторя Коцев, въобще не разбирам аджеба какво точно искаш
Май задаваш отговори във вид на въпроси или да
Чудя се?
P.S. Лентовите им кабели - също са кофти
Зле се цепят (особенно на толкова години), ако искаш да ползваш друга дължина или брой жила, да не говорим, че стъпката е друга (там всичко е друго) ако имаш някакви "други" намерения, но ти си знаеш (вероятно). |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 23:13 Заглавие: |
|
|
Чарли ти че ще му видиш сметката на този телевизор това вече е ясно.Че ще му счупиш кинескопа също е 99% сигурно.Запази ми само отклонителната система защото тя трябва да е с тясна шийка и много често дефектират и виждам трудност с намирането им.А и кинескопите на тоя модел не са руски и също може би да е добър. Шасито както си е с платките си го извади от телевизора и не го разкулачвай щото така ще ти е по лесно да виждаш елементите по него.Иначе ще набуташ платките по разни кашони чекмеджета и ще виждаш зор при търсенето.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Ное 09, 2005 23:40 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | Чарли ти че ще му видиш сметката на този телевизор това вече е ясно.Че ще му счупиш кинескопа също е 99% сигурно.Запази ми само отклонителната система защото тя трябва да е с тясна шийка и много често дефектират и виждам трудност с намирането им.А и кинескопите на тоя модел не са руски и също може би да е добър. Шасито както си е с платките си го извади от телевизора и не го разкулачвай щото така ще ти е по лесно да виждаш елементите по него.Иначе ще набуташ платките по разни кашони чекмеджета и ще виждаш зор при търсенето.  |
май ми се струва че ще е с дебела шийка кинескопа _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 0:26 Заглавие: |
|
|
RC, това което искам е да използвам захранването на телевизора, тъй като имам нужда от такова и затова исках схемата. Второто нещо на което държа е пластмасата, тъй като от край време търся материал от който да си направя кутии. Всичко останало е маловажно за мен. А ако Коцев толкова държи на този телевизор, ще му го дам цял-целеничък. _________________
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 10, 2005 8:49 Заглавие: |
|
|
Чарли телевизори имам над 20 броя .Мен ми трябва само отклонителната система и то ако е с тясна шийка .Ако е с дебела хвърляй я в гюма.Ще ти пратя схемата на захранващия блок.Ще ти пратя и снимка на подобна кутия как съм и сложил две полици вътре и стана като рафтче и съм си наредил дистанционните за различните телевизори.Сега я снимам и пращам.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|