Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Волтметър + PC ?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Marin
Гост

МнениеПуснато на: Съб Ное 05, 2005 21:11    Заглавие: Волтметър + PC ? Отговорете с цитат

Привет на всички, интересува ме дали има такова нещо като волтметър, който може да се свърже с PC и съответно да извежда резултатът в компютъра. Нужно ми е устройство което да измерва два сигнала - малки волтажи от 0 до 15 миливолта с колкото е възможно по голяма разделителна способност. Благодаря ви предварително!
Върнете се в началото
ToНи
Гост

МнениеПуснато на: Нед Ное 06, 2005 4:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Има да, или си копуваш добър уред с връзка към компютъра, не знам какво рабираш под дбра точност обаче, флуке имат с точност 10 uV. Поле зависи и каква скорост на измерване ти трябва, ако е ниска ще стане с такъв уред ако е висока не.
Вариант 2 плащаш си и ти разработват нужния рекордер, там вече са възможни много неща.
Върнете се в началото
koko___
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 07, 2005 0:17    Заглавие: Отговорете с цитат

То има и платки и за осцилоскоп към компа ама
ToНи
Гост

МнениеПуснато на: Пон Ное 07, 2005 11:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами нещата са различни, това с уреда е вариант, както и с осцилоскопа, но зависи какво се цели, какви са източниците, какви са нужните нива на защита и т.н. ....
Върнете се в началото
Marin
Гост

МнениеПуснато на: Вто Ное 08, 2005 12:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ви за отговорите! Предполагам че ще ми трябва нещо подобно:

http://www.tiepie.nl/uk/products/42

Може ли да ми кажете къде в София мога да купя подобно устройство и ако може малко повечко инфо за платките.

Малко разяснения - задачата ми е да напиша програма за изобразяване на графика на разширяване на материалите в координатна система. Имам едно устройство - дилатометър. От него излизат два сигнала, малки волтажи от 0 до 10 миливолта. Единято сигнал е за температурата (от 0 до 1000 градуса), другият е за разширенето за материала (не си спомням сега в каква мерни единици беше). Като дилатометърът подаде например 3 миливолта за температура това са 300 градуса. Материалът се нагрява с 5 градуса в минута. С тези три величини аз трябва да направя една крива в координатна система, която трябва да се изобразява на монитора. Проблемът ми е как да вкарам сигнала от дилатометъра в PC-тo.
Върнете се в началото
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Вто Ное 08, 2005 14:37    Заглавие: Отговорете с цитат

То ще трябва да го усилваш при всички положения, дори този осцилоскоп почва да мери от 200 mV. И после може би някакъв PIC, там ТоНи е в час с тях тъй като гледам Smile

Иначе скоростта на измерване явно не е проблем.

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Desert Leo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 08, 2005 16:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Линкът е за USB осцилоскоп. Виж обхватите и грешката.
Волтметър с връзка към PC може да свърши работа при наличие на обхват 20mV, но откъм цена е по-добре рекордер със съответни обхват и точност, който записва и индицира стойности през определен интервал от време.
Ако е за професионални цели и е необходим 1 бр. е по-добре да се купи нещо готово.
Ако е с учебна цел работата е друга.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Ное 08, 2005 17:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Такова напрежение дава термодвойка. Може да потърсиш прибор за измерване на температура с термодвойка /от подхоящ тип/, който да има връзка с компютър.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ToНи
Гост

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 1:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами термометър за термодвойка може и да не свърши работа. Ако си сигурен че това дава точно такова напрежение ок, но има няколко но.
1.точнос, 0-10 mv не говори много, каква точност искаш да постигнеш, в грдуси или uV, от това зависи каква разрядност ти трябва.
2. от точноста зависи много какво има вътре, ако температурата се измерва с термодвойка тая термодвойка трябва да се компенсира, завис как е изпълнена, грешката при липса на кмпенсация не е линейна, при ниски температури ще т е голяма, при високи ще намалява, говоря грешка като процент т отчета.
3. Ако е pt100 трябва линеаризация, зависи каква точност пак гониш.

И след висчко това щом са две напреженията или 3, нещо не разбрах един уред няма да ти стигне, добър уред не е ефтин, от там отиваш доста сериозни парички, съизмерими с тиа които ще ти вземат за да го направят. Приставката за осицилоскоп не е много удачна според мен, а и не се зане дали може да прави толкова продължителен запис, това са си 500 мин.
А да си го поръчаш има и друго предимство,ще е направено както трябва , точно за целта и ще ползва акъвто протокол ти си харесаш.
Мога да те посъветвам ето тук mcu-bg.net да питаш дали някой не иска да го направи,аз съм малко длеч от БГ и ще мие по трудно, но ако това не те притеснява мога да се заема, но може и цената ми да не ти харес.
Върнете се в началото
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Ное 09, 2005 2:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако имаш интерес мога да изработя такъв уред.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети