| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sapior Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2005 5:41 Заглавие: SHARP dv-28081s. Проблем с картината. |
|
|
| Телевизора беше докаран със сменено ТХО. Клиента си го сменил сам, като сложил най евтиното,което намерил-китайско,за 20 лв.С това ТХО напреженията бяха три пъти по високи-захранването на ВО-78 волта, анодното-95 кВ., и т. н.След смяната на ТХО и ВО-TDA8175 телевизора заработи нормално, но на следващтия ден показа дефект-яркостната част на кадъра е иместена надясно с около 5 см.,а цветната е на нормалното си място. Влязох в серв меню, оказа се че hroma luma delay не се регулира.Телевизора е подобен на 5403S. Моля помогнете. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mom4il_tv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2005 7:02 Заглавие: |
|
|
| Огледаи веигите на АБЛ. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2005 8:31 Заглавие: |
|
|
Анодното че е 95000В как го измери че ми е чудно -на атомната централа ли го кара на подстанция ли ,
къде ли.иии при такова аноддно на кво ли ша са дължи сигурно са сложили 3 пъти повече диоди в китайското по погрешка ли па и намотки тройно
или ша ме убедиш че ИЗ изкарва към 450волта и 2SD1546 работи на 3600В импулс в колектора ли.Простата сметка на пробивното напрежение на коет щеш -въздух или стъкло ще те убеди че такова напрежение ще доведе до пробив към аквадага на секундата и да запалване на лулата сигурно.Не че знаеш кво е аквадаг сигурно .Ама що да въвеждат входен тест за форума,като след едно такова изказване цял ден са смея кат се сетя. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2005 9:55 Заглавие: |
|
|
| До 35кв. знам как става и смея да съм около него ама за 95кв. ми се иска да го споделиш.Това си е откритие. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2005 12:47 Заглавие: |
|
|
| абе и до 40кВ съм виждал сонди-ама нагоре -трудна работа |
|
|
 |
nik_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2005 13:28 Заглавие: |
|
|
Клиента сигурно е Доктор-та си е направил ренгенов апарат.Внимавай с облъчването,че то фабричните вдигат по-малко КВ.
Това в рамките ,на шегата.
По същество-след,като е вдигал толкова високо,явно е прецъркал и се е забърсала паметта(в последствие-дефектирала),чудно как е оцелял проца Виж и електролитите след по-високото напрежение. _________________ Nikolay Ivanov
Skype(nikolay6905) |
|
|
 |
sapior Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 30, 2005 8:41 Заглавие: |
|
|
| Колеги извинявам се за грешката! Това 95кВ което съм написал са 95мкА-показанието на уреда трябва да се умножи по 600Мом-а,колкото е съпротивлението на уреда и се получават около 60 кВ. На някой може да му се стори много,може и уреда да е пробил и да лъже,кой знае. Има и още една грешка-chroma luma delay се регулира,но в много малки граници-не стигат за решаване на проблема. Сервизните настройки се запомнят.Електролитите ги проверих преди да сменя ТХО-то. АБЛ веригата е наред-проверих я веднага след като видях проблема.Сигурно е памет, но коя точно-NVM или EPROM-а? Версията на серв. софтуер е V 2.0, а на етикета на EPROM-а пише нещто като S.5, или S.S. Ако някой има програмен файл, или идеи за ремонта, моля да ми отговори. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Окт 30, 2005 9:21 Заглавие: |
|
|
| Баф мамму изкара начин на мерене де нищо не разбрах ама квотой.NVMa пиши-от него е. |
|
|
 |
nik_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 30, 2005 10:51 Заглавие: |
|
|
Ето дъмп. _________________ Nikolay Ivanov
Skype(nikolay6905) |
|