| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 25, 2004 8:01 Заглавие: Монитор MAG-XJ717 повишено напрежение на фокуса |
|
|
Здравейте,
Проблемът на този монитор е че напрежението на двата фокуса е много високо и искрува в цокъла на кинескопа, регулира се от тримерите в много малки граници.
Напреженията на захранването и геометрията са нормални.
Поздрави на всички!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 25, 2004 12:03 Заглавие: |
|
|
Според мен това не е възможно по скоро в цокъла става нещо ако имаш друг цокъл смени него защото този вече може да е проводим.Ако тези напрежения са високи ще е високо и анодното а това би променило размерите по хоризонтал и вертикал ???Ти казваш че те са нормални. Опитай с друг цокъл . Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 25, 2004 13:08 Заглавие: |
|
|
Подмених цокъла старият се беше стопил и тогава 6разбрах че напрежението е високо.
Във въздушна среда 1 фокус искрува на 40mm вторият около 6 mm и самнението ми е в делитела на ТХО но не мога да меря нищо и работя само с стрелкови прибор електронния не работи около монитора а на осцилоскопа ми изгори единия канал, просто всичко се йонизира жестоко.
Сега пуснах допълнително заземяване и го опасах навсякаде но електронния прибор пак не работи смущава се по малко но не може да мери.
Ако няко е имал подобен проблем моля за помощ!!!!! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 25, 2004 14:22 Заглавие: ТХО |
|
|
| Виж да не е прекъснала масата на потенциометрите за фокуса и яркостта вътре в ТХО то! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 25, 2004 15:28 Заглавие: |
|
|
Просто е пробил делителя от високото напрежение и без рязане няма да стане. Там върху "порцелан" е нанесен нагънат високоомен съпротивителен слой и прескача / пробива между завоите. Същия номер е и в червените ТХО за Blaupunkt.  _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 25, 2004 15:54 Заглавие: |
|
|
Благодаря за помоща
Масата не е прекъснала а се оказа пробив м/у анода и 1 фокус, при измерване с оммер резултата е 900К и не се променя от тримера.
Мисля да опитам да понижа напрежението с делител ????
Все пак всичко друго е исправно в ТХО то.
Още веднъж БЛАГОДАРЯ |
|
|
 |
|