Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Избор на Лаптоп .....

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
WDW
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Ное 15, 2005 2:02    Заглавие: Избор на Лаптоп ..... Отговорете с цитат

Пичове помагайте да си избера такваз машинка в това море от оферти !
Значи имам около 2000 лв и трябва да взема някакъв приличен ВърхуСкутник !!!
- Най-важното е да работи стабилно и да не я хвърлям след 1 година!
-Интересува ме задължително да има Видео-изход !!
-- Задължително да има КОМ,Паралелен и инфраред!! (за Юсб-тата ясно)

Спрял съм се на една Тошиба и Един Фуджицу-сименс!Какво ще кажете за тях ??

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Вто Ное 15, 2005 9:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз бях с тази дилема в началото на годината. Да ти кажа след безброй прегледи на оферити се спрях на лаптоп (barebone) на AOpen. Хубавото на barebone, е че всички компоненти си ги избираш ти - мен никак не ме кефише 5400 rpm диск например и си избрах 7200 rpm на Hitachi. При марковите е по-сложно, никой не се навиваше да ми смени диска. И освен това задължително ти продават Windows, пак без да те питат устройва ли те Home Edition или не.

Така, че моя съвет е да не гледаш само марковите. Аз моят го купих от http://www.compro.biz и съм доволен от обслужването и цените там.

Относно серииният порт според мен не го пиши като изискване. Много малко съвременни лаптопи имат такъв. За сметка на това можеш да си вземеш USB-COM и ще си решиш проблема. Или да направиш като мен - да си дръшаш старата щайга ако не ти трябва "мобилен" COM порт.

Друго с което трябва да внимаваш е видеокартата. Ако смяташ да играеш игри в никакъв случай не си вземай вградена, ако ще от 100 кладенеца вода да ти вадят. Сега гледам, че новите AOpen са с MXM графични модули, ако си вземеш такъв ще можеш да си смениш видеокартата в бъдеще. Аз купих моя преди да излезят тези и сега лаптопа ми е доживотно с ATi Mobility Radeon 9700.

Та така, внимателно и успешна покупка Smile

П.С. Хм, тъпа работа сайта им е потънал в дън земя, преди седмица си беше там. Може би има проблем някакъв.

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Пет Ное 18, 2005 11:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж и този:
http://www.data.bg/menu/news.html?current=6226#6226
Доста приличен е и цената се съвпада с възможностите ти.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети