| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Expressel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 16:53 Заглавие: Ремонт на ТХО |
|
|
| Колеги даите да споделим опит как се оправяте с пукащи тхо-та на монитори. На всеки е ясно че подмяната на мониторско тхо-е финансово нерентабилна, но понякога се захващаме да правим чудеса. В нашия сервиз например изрязваме стария и пукащ кондензатор и го сменяме с подобен от друго тхо. Малко трудоемко но става. Чувал съм че някой разпробиват кондензатора отдолу и го пълнят със епоксидна смола и какви ли не чудеса . Та за това ако има някой да прави някакви "магийики" нека да сподели . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 19:29 Заглавие: тхо |
|
|
колега не си губи времето на празно лично мнение |
|
|
 |
gogo Опитен потребител

|
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 22:28 Заглавие: |
|
|
Имам при мен 1 монитор стх х-50 с пробил аноден кондензатор и си стой така доста време .....не се наемам да го довърша /или той мен /
Та ми се върти 1 идея да му махна просто пина от тхото от капацитета към маса и така да го пусна , нали в самия кинескоп има някакъв капацитет към маса но как стой въпроса точно не знам ? |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 0:12 Заглавие: Ремонт на ТХО |
|
|
| Колега,ремонта на пробило ТХО свързвам,с уважение към страдащите,като инжектиране на наркотик,към раковоболен,т.е.всичко е обречено.Пробвал съм и на тв.,и на монитори,да правя магий,но резултата е нулев.Рано или късно нещата се потарят-просто трябва да се смени с ново.С риск да бъда досаден,някога от умните научих една английска максима:Не съм толкова богат да купувам евтино!НАИСТИНА,НИЕ,БЪЛГЪРИТЕ,ТРЯБВА ДА ПРЕЖИВЕЕМ ВРЕМЕТО И СЪБИТИЯТА,ЗА ДА СЕ УВЕРИМ В ТАЗИ ПОГОВОРКА. Колкото по-рано осъзнаеш тази истина,толкова по-малко ядове ще имаш в живота си.Довери се на старите и няма да сгрешиш,както грешихме ние от онова време!Новото си е ново,макар и китайско! |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 7:35 Заглавие: |
|
|
Какво пречи например ако някой ти подари хубав 17 инча монитор да го въстановиш и да си го ползваш със здраве ???? Преди 2 години разпробих ТХО на COMPAQ изолирах го със червения силикон и работи безупречно и до днес.Монитора е на близък приятел и му го подариха защото е за ТХО . Защо ли на мен някой не ми подари ??? По принцип в повечето CTX кондензатора се ползва като източник на информация във веригите за стабилизация и там май само с премахването му не става.В този случай вече Веско Дилов е прав. Упражнението става трудно  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Emil Evtimov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 9:06 Заглавие: |
|
|
Да-а! Когато трябва да се прави с донор от друго ТХО става много сложно и труда не си струва ... Някои колеги руснаци го правят ама само като гледам снимките май трябва да си играеш цяла седмица да поправиш монитор който иначе струва около 60-70лв. втора употреба (работещ). Вижте сами : ftp://ftp2.ptc.spbu.ru/people/mihalen/ _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 10:57 Заглавие: Re: Ремонт на ТХО |
|
|
| Expressel написа: | | Колеги даите да споделим опит как се оправяте с пукащи тхо-та на монитори. На всеки е ясно че подмяната на мониторско тхо-е финансово нерентабилна, но понякога се захващаме да правим чудеса. В нашия сервиз например изрязваме стария и пукащ кондензатор и го сменяме с подобен от друго тхо. Малко трудоемко но става. Чувал съм че някой разпробиват кондензатора отдолу и го пълнят със епоксидна смола и какви ли не чудеса . Та за това ако има някой да прави някакви "магийики" нека да сподели . |
Това с разпробиването и изолирането е много надежден вариант. При мен имам 4-5 броя ,които работят вече цяла година без проблем. Нарочно ги оставих за да мога да ги наблюдавам. От останалите , ремонтирани по този начин, нито един не се е върнал за ТХО.
Втория вариант с "донора" не съм изпробвал, но имам идея да се промени някак схемата за стабилизация на размера и да се ремонтира ТХО-то по първия начин. Ако някой има идея или вариант за проба готов съм да си съдействаме. Имам петнайсетина парчета за ремонт от втория вариант (за донор) , но ми се ще да го измислим по просто и по надеждно!!! |
|
|
 |
|