| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
getzata Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 23, 2005 19:49 Заглавие: Странно |
|
|
Значи направих си програматора от МК на платка и тръгна нормално и си програмирам с него вече 1-2 месеца. Но реших да го сложа в кутия - всичко добре , но като изкарам копчето за превключване на типа микроконтролер извън платката , програматора не работи. Връщам прекъсвача на платката - тръгва. Проводниците с които свързвам прекъсвача не са повече от 10см. дълги и с диаметър 0.2мм. Защо се получава така.
Забелязах че като прекъсна кабелите на секцията на светодиодите програматора тръгва.  _________________ Всичко е ток и жици... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 1:23 Заглавие: |
|
|
Да не е метална кутията  |
|
|
 |
decho Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 9:37 Заглавие: |
|
|
| Светодиотда на захранването се използва за повдигане на масата на 7812, за да се получи VPP 13,5V и не трябва да го прекъсваш. Да не би да е ниско захранващото напрежение и да работи на границата? За ключето нямам идея. На моя порграматор също е на кутията с жици и си работи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 14:01 Заглавие: |
|
|
| Sharo написа: | Да не е метална кутията  |
Не изцяло е пластмасова.
Не съм прекъснал светодиода - всички диоди са ми на платката. Захранването ми е 16волта.
Значи махнах ключето и свързах жиците на късо ( за PIC) - всичко си работи ОК. Слагам ключето на жиците - и на работи . Махам кабелите и запоявам ключето на платката - Работи  _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 15:08 Заглавие: |
|
|
Полтъргайст....  |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 23:20 Заглавие: |
|
|
| getzata написа: | | Sharo написа: | Да не е метална кутията  |
Не изцяло е пластмасова.
Не съм прекъснал светодиода - всички диоди са ми на платката. Захранването ми е 16волта.
Значи махнах ключето и свързах жиците на късо ( за PIC) - всичко си работи ОК. Слагам ключето на жиците - и на работи . Махам кабелите и запоявам ключето на платката - Работи  |
Пробвай с друго ключе, възможно е контактите на твоето да са замърсени и да не правят добър контакт. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 23:44 Заглавие: |
|
|
ми правят контакт , защото като го сложа същото ключе на платката работи идеално. _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 25, 2005 9:57 Заглавие: |
|
|
| getzata написа: | | ми правят контакт , защото като го сложа същото ключе на платката работи идеално. |
А мерил ли си ги? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 25, 2005 10:09 Заглавие: |
|
|
да мерил съм ги със уред - всичко е както трябва. Както вече казах ако прекъсна 3-те кабела към ключето за светодиодие всичко е добре. А пък не е нещо от ключето защото като го запоя на платката работи всичко идеално. _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
|