| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kukata Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 17:15 Заглавие: относно quad 405 мк и импулсното от мк |
|
|
Направих си усилвателя quad 405 от мк с 2 импулсни от мк(1 за плюс и 1 за минус)но имам проблем когато го включа на изхода на Amp-a се получава лек брум което мисля че е от захранванията.На входа на цялата схема сложих 30000uF а на изхода на импулсните 2 по 10000uF и пак брума остава.Не е от източника защото и на акумолатор е така.Някои да се е сблъсквал с този проблем?И знае ли как да му намеря решение.Възможно ли е да е от захрнванията и усилвателя и тяхната близост да се смущава или от честотата на имулсните.Незнам как да продължа.Моля някой да пише ако има идеи.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 18:11 Заглавие: Re: относно quad 405 мк и импулсното от мк |
|
|
| kukata написа: | Направих си усилвателя quad 405 от мк с 2 импулсни от мк(1 за плюс и 1 за минус)но имам проблем когато го включа на изхода на Amp-a се получава лек брум което мисля че е от захранванията.На входа на цялата схема сложих 30000uF а на изхода на импулсните 2 по 10000uF и пак брума остава.Не е от източника защото и на акумолатор е така.Някои да се е сблъсквал с този проблем?И знае ли как да му намеря решение.Възможно ли е да е от захрнванията и усилвателя и тяхната близост да се смущава или от честотата на имулсните.Незнам как да продължа.Моля някой да пише ако има идеи.  |
Брума едва ли ти се получава от захранването, т.к. захранването ти работи на висока честота, ако "влезе" нещо на входа на усилвателя от това захранване, едва ли ще чуеш брум. А ако се самовъзбуди стъпалото, ще чуеш свистене. Погледни си кабелите на входа на усилвателя(екранирани ли са). Пробвай да дадеш входа на усилвателя на маса, и кажи има ли го този брум. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
kukata Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 22:36 Заглавие: Re: относно quad 405 мк и импулсното от мк |
|
|
| Vladi написа: | | Брума едва ли ти се получава от захранването, т.к. захранването ти работи на висока честота, ако "влезе" нещо на входа на усилвателя от това захранване, едва ли ще чуеш брум. А ако се самовъзбуди стъпалото, ще чуеш свистене. Погледни си кабелите на входа на усилвателя(екранирани ли са). Пробвай да дадеш входа на усилвателя на маса, и кажи има ли го този брум. |
чесно да ти кажа това незнам дали може да се нарече брум.То е нещо като пиукане но с една честота.За входа ще ти кажа като го свържа ще пиша пак но забелязах че когато намаля захранването на входа на имп. от 12 на 10 V това пиукане изчезва.а и без кабели на входа това си го има.Дали може да е от чувствителността на усилвателя и да се смущава от импулсните.(Ако сложа на R5 по голяма стойност дали ще се оправи.Възможно ли да е от него)Пробвах и друго:сложих му предусилвател и с него това пиукане става още по силно иначе звук си вади.Предусилвателя го захранвам и него с тези същите 12 V.Като свържа входа към маса ще ти пиша.Благодаря ти за помоща. |
|
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Съб Ное 12, 2005 22:56 Заглавие: Re: относно quad 405 мк и импулсното от мк |
|
|
| kukata написа: | Направих си усилвателя quad 405 от мк с 2 импулсни от мк(1 за плюс и 1 за минус)но имам проблем когато го включа на изхода на Amp-a се получава лек брум което мисля че е от захранванията.На входа на цялата схема сложих 30000uF а на изхода на импулсните 2 по 10000uF и пак брума остава.Не е от източника защото и на акумолатор е така.Някои да се е сблъсквал с този проблем?И знае ли как да му намеря решение.Възможно ли е да е от захрнванията и усилвателя и тяхната близост да се смущава или от честотата на имулсните.Незнам как да продължа.Моля някой да пише ако има идеи.  |
Сложи в паралел на големите електролитни кондензатори малки примерно по 100нф.
Захранващите кабели да са къси, с голям диаметър, да не се преплитат, да не минават близо до входните кабели на ампа.
Пробвай със замасения вход и пиши за резултата. |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 13, 2005 10:02 Заглавие: |
|
|
| А защо след кондензаторите на захранването ( изходните ) не сложиш бобина. Примерно от старо компютърно захранване вземаш ферита които е на изхода и намотаваш 10-20 навивки на него. По едно на плюса и на миунса. |
|
|
 |
getzata Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 13, 2005 13:32 Заглавие: |
|
|
И при мене имаше такъв брум , но не бях сложил c13 и c14 (тъи като си мислех че са достатъчни тези по 100нф. на импулсното ) и след като ги сложих брума изчезна. _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
kukata Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 13, 2005 15:14 Заглавие: Re:... |
|
|
сложих по 100 нф на изходните кондензатори както ми казахте но брума не изчезва.Замасих входа и се получава едно пукане в началото но брума пак не изчесва,но все повече си мисля че е от захранванията и тяхната честота.защото когато намалям напрежението на входа от 12 до 10 V бръмченето започва да става с по ниска чесота(по ниско) а под 10 волта изчезва.Мога ли да сложа някои стабилизатор за по голяма мощност.Това добра идея ли е?Имате ли някоия тествана схема ако ще свърши работа?А що се отнася за бобините на изхода схемата на МК си ги има но ще се опитам да си намеря такива ферити и ще пробвам.Как да продължа от тук нататък?Благодаря ви за помощта  |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 13, 2005 16:12 Заглавие: |
|
|
| Ако имаш по 100nF на платките на инвертора и на платките на стъпалата махни тези от платките на инвертора. Там само големите електролити остави. На един усилвател така му изчистих бръмченето. Не съм сигурен на млад конструктор инвертора как работи, но може би си променя честотата спрямо входното напрежение. Заради това може би не чуваш пищенето. |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 13, 2005 18:13 Заглавие: Re:... |
|
|
| kukata написа: | | ....Замасих входа и се получава едно пукане в началото но брума пак не изчесва,но все повече си мисля че е от захранванията и тяхната честота..... |
Значи може да се отхвърли възможноста от индуктиране на сигнал от импулсното на входа на стъпалото. Вероятно е в захранването, но като казваш, че маш индуктивност, електролитен и керамичен кондензатор, едва ли да се получава не добро филтриране.
Бих ти предложил, да пробваш като захраниш двете импулсни, от два отделни източника(акумулатора). И ако този брум изчезне, то ще трябва да правиш на всяко импулсно захранване по един П-образен( C-L-C) филтър на 12 V. Като гледам си замислил автомобилно озвучаване, а там е за предпочитане да имаш такъв филтър, защото могат за излязат други проблеми като го вържеш към било то CD, MP-3 и др. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
getzata Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 13, 2005 20:21 Заглавие: Re:... |
|
|
| kukata написа: | | ,но все повече си мисля че е от захранванията и тяхната честота.защото когато намалям напрежението на входа от 12 до 10 V бръмченето започва да става с по ниска чесота(по ниско) а под 10 волта изчезва. |
Хех , много ясно че изчезва брума като намалиш захранването под 10волта. Та нали тогава импулсните захранвания си включват защитите от претоварване на акумулатора и на изхода не изкарват нищо.  _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
|