| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
HellmaN Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 29, 2005 0:15 Заглавие: Говорители от лека кола да се свържат към дом. усиловател |
|
|
Баща ми намери от някъде 2 говорителя Blaupunkt, които преди са били в лека кола, заедно с тях има и 2 пищялки. Ето снимка на говорителя и пищялката. Снимка - гърба на говорителя
У дома имам усиловател Маяк с 2 тонколони по 15 вата 4 ома, (снимка) проблема е, че на единия говорител мембраната му замина (цялата е разкъсана).
не разбирам много от радио техника, но все пак реших да пробвам какво ще стане ако сложа говорителя от леката кола на мястото на разваления говорител. Той беше по малък, но както и да е, сега е сложен като хората и е закрепен стабилно с 3 планки, като остана място между говорителя и кутията, което запълних с донапрен (не съм сигурен че е подходящо, така че ако трябва ме поправете).
въпроса ми е имало ли е въобще смисъл да се занимавам с това (получих горе долу очаквания ефект, но не напълно) чудя се дали да сложа и пищялките, но като няма филтри дали ще има смисъл... и още нещо това уплънение, което съм направил с донапрена подходящо ли е? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 29, 2005 13:25 Заглавие: |
|
|
| Уплътнението е неподходящо,след като говорителя е с други параметри кутията не е за него и ще получиш манджа с грозде.Що не си потърсиш български говорител с подобни параметри и размери да легне плътно поне.Пищялката я закачи през сух кондензатор 1-4,7uF..... |
|
|
 |
HellmaN Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 29, 2005 18:36 Заглавие: |
|
|
ходих до магазина за радио техника,но нямаше подобни говорители с такава малка мощност и толкова голям диаметър... реших да не се занимавам а да оставя всичко така както си е сега, свързах пищялката (тя си има вграден кондезатор) и стана горе долу добре - като за без пари, толкова  |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2006 10:03 Заглавие: |
|
|
| няма ли въэможност эа ремонт на високоговоритела |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2006 17:18 Заглавие: |
|
|
Направи една планка чрез която да закрепиш говорителя-може и от фазер за проба.Номера е горе-долу да прекъснеш акустичнат късо съединение между предната и задната стена на мембраната.Ако те задоволи резултатът,смело махай оригиналните лицеви панели на колоните и си направи или поръчай някъде нови панели с дупки за новите говорители. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
MikoBG Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2006 21:36 Заглавие: |
|
|
| Говорителите за автомобил са със занижено КПД и не винаги с добра честотна характеристика! Каквото и да правиш, резултата който ще получиш няма да те задоволи. Послушай съвета на Стой40 и си потърси говорители с подходящи размери за домашно озвучаване /смени ги и на двете колони с еднакви/. Нищо страшно няма ако са с по голяма мощност. |
|
|
 |
|