| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 10:02 Заглавие: GRUNDIG ST7046 проблем |
|
|
| Здравейте.Малко ме е срам да питам за това,но може нещо да пропущам,та проблема е в това че телевизора дойде с деф.краен транзистор на ХО.Смехих го и заработи ,но за секунди прегрява и ако го оставя ще пробие отново.Телевизора е познат до втръсване на повечето колеги и е изпълнен с TDA8140 между крайния транзистор и TDA2579.Смених двата кондензатора ,но ефект нямаше.Схемата се оказа много скъпа,та въпроса ми е освен нея нещо пропускам ли или да го преработя с драйверен трансформато ,което съм правил неведнъж при деф.инт.схема.Тразисторите с които пробвах са BU508,2SD1555,BU2527 и с всичките се държи така като с 2SD1555 беше най зле.Някой имал ли е подобен проблем дължащ се на TDA8140. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 10:09 Заглавие: |
|
|
Направи набързо едно пускане с трафче за да се отсее проблема -да знаеш поне дали е 8140 или не.Да не ти товари ТХО или верига след него>Електролити вярвам си сменил около схемата _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 10:14 Заглавие: |
|
|
| Това ще го пробвам,но се въздържах досега защото иначе работи напълно нормално та реших да се допитам. |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 10:31 Заглавие: |
|
|
Обикновенно ,заедно с крайният си отива и TDA8140.Ако не ме лъже паметта ,връзката е галванична. _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 10:50 Заглавие: |
|
|
| Така е схемата е дефектна но си работи с влошени параметри.Като го преработих всичко се нормализира.Нормалната иначе работа като изкл.прегряването ме подведе.Благодаря ви ,закривам темата. |
|
|
 |
|