Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

GRUNDIG ST7046 проблем

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Сря Дек 07, 2005 10:02    Заглавие: GRUNDIG ST7046 проблем Отговорете с цитат

Здравейте.Малко ме е срам да питам за това,но може нещо да пропущам,та проблема е в това че телевизора дойде с деф.краен транзистор на ХО.Смехих го и заработи ,но за секунди прегрява и ако го оставя ще пробие отново.Телевизора е познат до втръсване на повечето колеги и е изпълнен с TDA8140 между крайния транзистор и TDA2579.Смених двата кондензатора ,но ефект нямаше.Схемата се оказа много скъпа,та въпроса ми е освен нея нещо пропускам ли или да го преработя с драйверен трансформато ,което съм правил неведнъж при деф.инт.схема.Тразисторите с които пробвах са BU508,2SD1555,BU2527 и с всичките се държи така като с 2SD1555 беше най зле.Някой имал ли е подобен проблем дължащ се на TDA8140.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Дек 07, 2005 10:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Направи набързо едно пускане с трафче за да се отсее проблема -да знаеш поне дали е 8140 или не.Да не ти товари ТХО или верига след него>Електролити вярвам си сменил около схемата
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 07, 2005 10:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Това ще го пробвам,но се въздържах досега защото иначе работи напълно нормално та реших да се допитам.
Върнете се в началото
vlad_o
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Сря Дек 07, 2005 10:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Обикновенно ,заедно с крайният си отива и TDA8140.Ако не ме лъже паметта ,връзката е галванична.
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 07, 2005 10:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Така е схемата е дефектна но си работи с влошени параметри.Като го преработих всичко се нормализира.Нормалната иначе работа като изкл.прегряването ме подведе.Благодаря ви ,закривам темата.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети