|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Eмо Гост
|
Пуснато на: Пет Дек 02, 2005 23:09 Заглавие: Високо напрежение през СКАРТ на TV Philips 14PT1563. |
|
|
През пина за видеосигнал на SCART-куплунга от видеокартата на компютъра протече високо напрежение (нямам идея от къде е дошло, и двата консуматора са към незаземени контакти!), чу се пукване и остра миризма. Във входната верига на СКАРТ открих дефектирали транзистор BC847B и три резистора (75, 100 и 390 Ома). След подмяната им се появи картина, но е черно бяла,силно размазана и подскачаща. Звук има и дистанционното работи. Подмених и процесора - TDA8362 5.Промяна няма.Има три транзистора в схемата, които не съм демонтирал,но не ми е ясно предназначението им - BD137,BD236 и C33725.Възможно ли е да е някои от тях?Двата по-мощни са на един радиатор.Моля ако някой има КОМПЕТЕНТНО МНЕНИЕ ПО ТЕМАТА да ме посъветва.
E-mail: [email protected]
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 03, 2005 7:50 Заглавие: |
|
|
| Разбираш ли от схеми? Третия транзистор дето си написал е ВС337.Ако вместо него си сложил някакъв японски няма да ти се отвори парашута.Шасито е L6.1 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|