| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bo2t Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 20:51 Заглавие: Suzika SX-9213 - проблем със захранване. |
|
|
| Някой знае ли какво шаси е тоя телевизор?След буря и вероятно токов удар (пренапрежение) бушона му остава здрав, но не работи.Смених 3 изгорели транзистора BC547,един BUT11AX и един кондензатор 47 мкф. Известно време ламичката (светодиода отпред) му светеше, но не приемаше никакви команди от лицевия панел и пак не можах да го включа. След 3-4 минути се разнесе миризма на изгоряло и се оказа, че BUT11AX е изгорял отново. Имам чуството че дефекта е в захранващата част нещо, но не зная от къде идва точно.Ако някой има компетентно мнение по въпроса нека сподели.Благодаря предварително за съдействието. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 21:26 Заглавие: |
|
|
| За първи път ли оправяш китайско тв. от преди 10 години? |
|
|
 |
bo2t Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 22:15 Заглавие: Suzika SX-9213 - проблем със захранване. |
|
|
| Ами сега ми се наложи пич.Просто съм в безизходица.Ако можеш да помогнеш със съвет с охота бих приел.Thank's. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 22:21 Заглавие: |
|
|
Това е стандартно захранване . Разкачи всякакъв товар и пусни най напред него на лампа. Сменяй всички транзистори без да ги мериш.Има два ценера провери ги . При условие че полупроводниковите елементи са здрави обикновенно не създава проблеми . Внимавай защот има навика да завишава напраженията. Това е на прима виста , дано помогне. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
REPAIRMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 05, 2005 14:43 Заглавие: |
|
|
Борил съм се със 3-4 такива.Освен другото препоръчвам да се подменят филтровите кондезатори по веригата В+ със нови и качествени.Този транзистор BUT11 хвърчи на поразия иначе.Веднъж дори просто го подмених със реле-иначе през седмица.
Схема на това чудо нямам и никога не съм имал .
Успех! |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 05, 2005 14:50 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Борил съм се със 3-4 такива.Освен другото препоръчвам да се подменят филтровите кондезатори по веригата В+ със нови и качествени.Този транзистор BUT11 хвърчи на поразия иначе.Веднъж дори просто го подмених със реле-иначе през седмица.
|
Интересно,как се сменя BUT11AF на захранването с РЕЛЕ?
Любопитен съм!!!  _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
REPAIRMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 05, 2005 15:10 Заглавие: |
|
|
Веднага се извинявам за неясното съобщение.
Имах впредвид тразистора ключ който по команда на процесора комутира напрежението за захранване на блока за хор.развивка,а не ключовия транзистор на блока за импулсно захранване.  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 05, 2005 15:37 Заглавие: |
|
|
На мен пък,нито един не ми е изхвърчал Разбира се след смяна на кондензаторите в първичната част... |
|
|
 |
|