| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Avramov Гост
|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 8:00 Заглавие: Самсунг TDA8356 |
|
|
| Докараха ми за ремонт TV Самсунг модел ck-5073 z с изгоряло захранване SMR 40200.Понеже е скъпа част и доста фалшиви има на пазара ,взех турско захранване"Бешлеме" и телевизора тръгна.Но се оказа че има проблем и с вертикала TDA 8356 беше изгоряла и още два ценера /вързани последователно/ на изхода към отклонителната система спрямо маса,смених Инт.схема и ценерите ги заместих с пл12общо 24V.Телевизора работи но от горния краи на екрана има около 4 пръста линии, като обратех ход.Смених и всичките електролитни кондензатори и неелектролитните,смених и схемтата TDA8356 и все същото, вече не зня какво да правя,моля помогмете ми. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 9:05 Заглавие: |
|
|
| Тези два ценера са MTZ39B което ще рече 39 в. И да ги махнеш за проба няма да е фатално.Те пазят бобината от високи напрежения |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 11:24 Заглавие: |
|
|
| мани ги нацяло и ша са опрай,електролита на обр.ход и него сменя нали? |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 05, 2005 20:29 Заглавие: |
|
|
| TDA8356 se zahranva ot 2 mesta.Proveri dali sa tam i dvete zashoto taka stava kato prekasne edinia rezistor ot THO.Niamam shema no 6te se orientirash lesno.Ako ne si se opavil utre moga da buda po konkreten.Izviniavam se za latinicata no neshto se precaka kirilicata na toia comp. |
|
|
 |
Avramov Гост
|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 7:31 Заглавие: |
|
|
| Оправих телевизора, фус съпротивлението от ТХО-то беше пркъснал.А то ме лъжеше с някакво напрежение при работещ телевизор,явно е връщало от някъде.Сега трябва да вляза във сервизен режим за да повдигма малко горния краи 1-2см. може ли да ми кажете как се влиза във сервизен режим.Благодаря ви колеги,страшно удобен е този форум. |
|
|
 |
burzaka Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 9:09 Заглавие: |
|
|
Avramov
виж под тхо-то какво ти е шасито.
мисля, че е S15a: