|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 11, 2004 20:37 Заглавие: Радиоуправление |
|
|
| Колеги, получих оферта от една фирма да направя радиоуправление на един конвейер на който ще се боядисват детайли. Командите ще са само 2-напред и назад на линията с детайлите. При отпускане на бутона линията ще спира. Идеята ми е да ползвам готово радиоуправление от детско автомобилче. Опасявам се обаче от радиосмущения от такситата защото и те са на 27мегахерца честота. Дайте идея за някаква защита или нещо друго което да повиши сигурността. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Пет Юни 11, 2004 21:49 Заглавие: Радиоуправление |
|
|
Може да използваш повреден безичен домашен телефон на 47MHz - от китайските - те имат в приемника тон декодер, който се вклучва само на определена честота - слагаш още един такъв и стават два канала - примерно единия на 1000 херца, а другия на 1500 . Това съм го пробвал. Е налага се да попромениш схемата, но все пак е по-лесно отколкото да навиваш бобини, настройки и там подобни
Другия вариант е да вземеш готови модули TX/RX на 460 MHz - има ги в КОМЕТ , държат разстояние около 50м.
А най-просто става с дистанционен бутон за аларма на кола - тях ги има в КОНРАД на цена около 40 лева ( покриват разстояние около 40 метра) _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 12, 2004 7:19 Заглавие: |
|
|
Благодаря за идеите, ще обмисля хубаво вариантите, аз както се бях насочил към детските играчки сигурно щях да имам главоболия  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|