Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Зареждане на NIMH със зарядно за GSM

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
milev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Тополи обл.Варненска

МнениеПуснато на: Съб Дек 10, 2005 14:33    Заглавие: Зареждане на NIMH със зарядно за GSM Отговорете с цитат

Така за купех си фотоапарат KODAK CX7530 и както с всчки фотоапарати той си каза думата за батериите.
С оригиналните KODAK батерии направех някъде около 60-70 снимки и няколко клипа и здадоха багажа.
Сега съм с MINH Digital 1,2V 2100ma,но като капнат треба да се зареждат та мисълта ми е мога ли да ги зареждам с зарядно на SIEMENS A35 той е с NIMH батерии,но на 3,6V а зарядното е на 5V.
Параметри на зарядното +-5V 250ma 1.25VA,на батерията пише да се зарежда 14ч с 210mа или бърз заряд 2,5ч с 900ma.
Ще стане да се зареждат с това зарядно ако поставя ценерови диоди по 3V 300ma щото такива имам.
И още един въпрос къде мога да намеря 1,5 NIMH тип AА във Варна,защо със тия на 2,4V индикатора на батерията ми постоянно е исписан,значи работи на ръба на минималното напрежение.

Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
zz_stefanov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Дек 10, 2005 17:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще можеш да зареждаш 3 бр. като ползваш GSM-ма като посредник и то ако автоматиката на телефона не се стряска от големия ток.
Дали това има смисъл или да си купиш качественно зарядно и още един комплект батерии, прецени сам.
Подобни батерии с номинал 1,5V няма, просто електрохимията е такава, че поражда номинал 1,2V. Провери си менютата, някои домашни радиотелефони например имат настройки за типа батерии, което би трябвало да премахне излишните притеснения от индикатора.
Поздрави и успех Smile
Върнете се в началото
Sharo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Дек 10, 2005 17:08    Заглавие: Отговорете с цитат

По въпроса с батериите по 1.5В:
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=10619

А зарядно - на палм-а съм със зарядно с max712 на 2 ААА батерии. Само че и пач му се слагаше да показва пълна батерия при 2.4В:
http://www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/1666/ln/en
Върнете се в началото
zz_stefanov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Дек 10, 2005 17:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Моя съвет е да избереш качествено стандартно решение, за да не прецакаш апарата с някоя "изплюла" батрия
(пак http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=10619 )
Поздрави и успех Smile
Върнете се в началото
YURI
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Дек 10, 2005 20:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също имам KODAK CX7220 i съм много доволен от него.За зарядно използвам готово купено от KONRAD с 1 год. гаранция за 5лв.При заряд държи постоянен ток към 160 милиампера.Батериите 2200 мА ги зареждам към 17 часа с него/имам и правено -генератор на ток и с него ги зареждам с 660мА за 4 часа /.Можеш да си направиш направиш зарядно с генератор на ток и ако батериите ти позволяват бързо зареждане да ги помпиш за по-малко време с по-голям ток.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
milev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Тополи обл.Варненска

МнениеПуснато на: Нед Дек 11, 2005 1:30    Заглавие: Отговорете с цитат

А защо трябва да ползвама GSM-а като посредник няма да ли да стане да огранича напрежението с ценерови диоди Question
YURI кажи какво пише върху зарядното от конрада да знам горе долеу какво да търся.
Върнете се в началото
YURI
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 11, 2005 12:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Модела е "VANSON V-80" mini charger Ni-Mh/Ni-Cd и е за 2 батерии АА или ААА.Вече съм го отварял, супер елементарно е направено ,но си зарежда прилично , няма автоматично изключване при зареждане но за 5лв. толкова:-)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети