| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milev Опитен потребител

Регистриран на: 10 Мар 2005 Мнения: 322 Местожителство: Тополи обл.Варненска
|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 14:33 Заглавие: Зареждане на NIMH със зарядно за GSM |
|
|
Така за купех си фотоапарат KODAK CX7530 и както с всчки фотоапарати той си каза думата за батериите.
С оригиналните KODAK батерии направех някъде около 60-70 снимки и няколко клипа и здадоха багажа.
Сега съм с MINH Digital 1,2V 2100ma,но като капнат треба да се зареждат та мисълта ми е мога ли да ги зареждам с зарядно на SIEMENS A35 той е с NIMH батерии,но на 3,6V а зарядното е на 5V.
Параметри на зарядното +-5V 250ma 1.25VA,на батерията пише да се зарежда 14ч с 210mа или бърз заряд 2,5ч с 900ma.
Ще стане да се зареждат с това зарядно ако поставя ценерови диоди по 3V 300ma щото такива имам.
И още един въпрос къде мога да намеря 1,5 NIMH тип AА във Варна,защо със тия на 2,4V индикатора на батерията ми постоянно е исписан,значи работи на ръба на минималното напрежение.
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zz_stefanov Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 17:05 Заглавие: |
|
|
Ще можеш да зареждаш 3 бр. като ползваш GSM-ма като посредник и то ако автоматиката на телефона не се стряска от големия ток.
Дали това има смисъл или да си купиш качественно зарядно и още един комплект батерии, прецени сам.
Подобни батерии с номинал 1,5V няма, просто електрохимията е такава, че поражда номинал 1,2V. Провери си менютата, някои домашни радиотелефони например имат настройки за типа батерии, което би трябвало да премахне излишните притеснения от индикатора.
Поздрави и успех  |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
|
|
 |
zz_stefanov Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 17:24 Заглавие: |
|
|
Моя съвет е да избереш качествено стандартно решение, за да не прецакаш апарата с някоя "изплюла" батрия
(пак http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=10619 )
Поздрави и успех  |
|
|
 |
YURI Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 20:04 Заглавие: |
|
|
| Аз също имам KODAK CX7220 i съм много доволен от него.За зарядно използвам готово купено от KONRAD с 1 год. гаранция за 5лв.При заряд държи постоянен ток към 160 милиампера.Батериите 2200 мА ги зареждам към 17 часа с него/имам и правено -генератор на ток и с него ги зареждам с 660мА за 4 часа /.Можеш да си направиш направиш зарядно с генератор на ток и ако батериите ти позволяват бързо зареждане да ги помпиш за по-малко време с по-голям ток. |
|
|
 |
milev Опитен потребител

Регистриран на: 10 Мар 2005 Мнения: 322 Местожителство: Тополи обл.Варненска
|
Пуснато на: Нед Дек 11, 2005 1:30 Заглавие: |
|
|
А защо трябва да ползвама GSM-а като посредник няма да ли да стане да огранича напрежението с ценерови диоди
YURI кажи какво пише върху зарядното от конрада да знам горе долеу какво да търся. |
|
|
 |
YURI Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 11, 2005 12:14 Заглавие: |
|
|
| Модела е "VANSON V-80" mini charger Ni-Mh/Ni-Cd и е за 2 батерии АА или ААА.Вече съм го отварял, супер елементарно е направено ,но си зарежда прилично , няма автоматично изключване при зареждане но за 5лв. толкова:-) |
|
|
 |
|