| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2005 16:27 Заглавие: Образ на Аcer77c |
|
|
То се е видяло че няма да мирясам докато не ме убие тока
Та монитора е ^, JVP7277C. Образа отвреме-навреме по хоризонталата се свива малко - като смущение. Случвало се да се свие и целия. Отначало почна да го прави по 1-2 пъти на седмица, а сега по 100пъти на ден
Някъде бях мернал лек, но не мога да го намеря. Май за умрял кондензатор ставаше въпрос. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2005 16:47 Заглавие: Re: Образ на Аcer77c |
|
|
| Sharo написа: | То се е видяло че няма да мирясам докато не ме убие тока
Та монитора е ^, JVP7277C. Образа отвреме-навреме по хоризонталата се свива малко - като смущение. Случвало се да се свие и целия. Отначало почна да го прави по 1-2 пъти на седмица, а сега по 100пъти на ден
Някъде бях мернал лек, но не мога да го намеря. Май за умрял кондензатор ставаше въпрос. |
Или умиращо ТХО  |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2005 17:15 Заглавие: |
|
|
При умиращо ТХО, няма ли и странични ефекти а не само свиване на образа? А и няма никаква външна причина - прави го при всякакви разделителни способности и честоти и температури...
п.п. Преди няколко часа изгасна съвсем, но само образа - все едно скриин сейвър е пуснат - остана си да си свети пауъра и никаква защита не се чу да сработва. Като го спрях/пуснах се оправи и от тогава не я е правил мизерията...точно се зачудих какво ми липсва  |
|
|
 |
vili Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 0:24 Заглавие: |
|
|
| разгледайте внимателно за лоши спойки около ТХО и по веригата за ХО,също и на ОС-ма.Проверете и основните захр.напрежения. |
|
|
 |
Emil Evtimov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 0:39 Заглавие: |
|
|
А ... Точно това е . Студени спойки ... Ако не можеш да ги виждаш с просто око , вземи си лупа гледай и презапоявай !!! Не бой се може да не е Тхо ... И изключвай монитора когато запояваш (за да не те хване тока)
Айде чао !  _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 3:02 Заглавие: |
|
|
....ако не е вече късно.....
щом е спрял съвсем,може и крайния да си е заминал  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 16:54 Заглавие: |
|
|
Благодаря за отговорите Не е изгорял транзистора - спря да го прави проблема. Ще изчакам да почне пак и ще го мъча. Преди време го гледах за сухи спойки, но нямаше (с просто око). Да се надявам че схемата е близка до 7277Е. При 7277Е се споменаваше някъде за подобен проблем и за кофти партида високоволтови кондензатори.
edit: Та какво казвахте за ТХО-то Май прехвърча искра към шасито уааааааа |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 16, 2005 22:04 Заглавие: |
|
|
Смених няколко подозрителни кондензатора и профилактично за сухи спойки. Сега ефекта е обратен - отвреме-навреме се разширява с по 3-4см  |
|
|
 |
|