| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
miro_m Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 10:55 Заглавие: Питане за мос транзисторен усилвател |
|
|
| Усилвателчето съм си го направил и свири, но въпроса ми е следния. в двутактната част съм ползвал irf540 и irf9540 но понеже досега не съм работил с мос транзистори и искам да питам колко трябва да е токът през тях при покой (вход към маса и отворенн изход) за транзисторните знам, че трябва да е към 100мА но тук в момента съм го пуснал на 3 мА и не го усещам да криви но ми се вижда малко затова искам съвет ако някой се е занимавал да помогне. Благодаря |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mirilaj Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 11:51 Заглавие: |
|
|
Ако искаш, можеш да им пуснеш и 1А . По принцип МОСФЕТите са най-добри за еднотактен клас А, но се сещаш какъв траф и радиатори ще трябват, а и захранването трябва да се филтрира с голям капацитет. За клас АБ, както е в твоя случай - до 100мА.
Успех  |
|
|
 |
miro_m Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 14:57 Заглавие: |
|
|
| ми и аз знам че трябва да е до към 100мА за биполярните за да се оусигури някаква работна точка така че да не са запушени транзисторите и да не криви съответно но за мосфетите не ми е ясно колко трябва да е и останах много учуден че при 3мА не се чуваше изкривяване та за това питам. |
|
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 15:13 Заглавие: ре |
|
|
И на 3 милиампера може да се получи добре .
Всичко зависи от симетрията .
Най добре провери с клирфактормер , пардон , на български се казваше " измерител на нелинейни изкривявания "
Постигал съм КНИ -0,003 дори при 2,5 милиампера само че се работи с подбрани елементи и такива с 1% точност
Последното е за много яки стъпала с много елементарна схема . дори без защити , само стопяеми предпазители , е вече 20 години си работят без проблем всичко ново е добре забравено старо! _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
machinow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 16, 2005 9:56 Заглавие: |
|
|
| По-добре гледай да постигнеш добра термостабилност. Между 20 и 200 милиампера те устройват, оптимумът е там някъде, ако търсиш точния отговор, питай първо симулаторите и после THD анализатор /спектрален анализ/ |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 16, 2005 17:28 Заглавие: |
|
|
| Напълно достатъчни са 10 ма,това не са биполярни транзистори... |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 16, 2005 20:19 Заглавие: |
|
|
| Ето тук в приложението как влияе началния ток за стъпало с 0.003% нелинейни изкривявания ,може да ти е от полза. Крайните са 2SJ50/2SK135 ,Hitachi. |
|
|
 |
|