| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 21:18 Заглавие: питане за тв |
|
|
| значи тъй като съм млад техник (самоук) изкам да попитам как да стартирам тв принудително. четох в един форум че се окъсявал транзистора на стенд бая но немога да си обясня този термин. Ако имате желание да помогнете на един самоук майстор драснете някои ред. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 21:22 Заглавие: |
|
|
Нека започнем отначало Кажи за какъв телевизор става въпрос , модел , шаси , с какво е направен вътре и т.н. Ще стане по лесно  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 21:37 Заглавие: 112 |
|
|
А няма да е лошо и да се регистрираш  |
|
|
 |
amv Гост
|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 22:29 Заглавие: |
|
|
Приятелю ,това е наука която не може да се самонаучи,защото ако си решил да си изкарваш хляба с това ,ще трябва да почетеш ама яката!
А относно окъсяването на транзистор внимавай кой ще окъсиш че.....
поздрави amv |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 22:57 Заглавие: |
|
|
| Този номер може да стане при китайските шасита от преди 10-15години където има транзисторен ключ примерно (BUT11A) във веригата на 112в.Даваш колектор и емитер на късо и захранваш развивката по този начин.Но това съвсем не важи за всички телевизори.УСПЕХ. |
|
|
 |
kaloyan Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 11, 2005 11:08 Заглавие: |
|
|
| след като тези термини не са ти ясни,първо трябва да почетеш и то доста след това да пипаш.с тока шега не бива. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Дек 11, 2005 11:18 Заглавие: |
|
|
| тв-то е BЕKO 12,4 шаси имв интересува как да го стартирам без процесор защото съм сигурен че процесора е заминал. а пък четох в един форум за BЕKO само че 12,6 почти със същия дефект и там бяха написали че тв-то ще заработи и без процесор ако се окъси транзистора на стенд бая. така че отговора за транзистора на 112V не ме устройва. казвали са ми че трябва да се дадат база и емитер на късо но не съм сигурен. моля помогнете. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 11, 2005 11:24 Заглавие: |
|
|
Q602 - мисля , че трябва да се запуши , а не отпуши / на късо B-E / _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
nik_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 11, 2005 11:30 Заглавие: |
|
|
Госта,като си сигурен че е за процесор,защо не го смениш.Нали не смяташ,да го гледаш без процесор  _________________ Nikolay Ivanov
Skype(nikolay6905) |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Дек 11, 2005 12:20 Заглавие: |
|
|
| тогава колектор емитер или какво малко по точно балгодаря ви все пак че ми помагате. и не мисля да го гледам без процесор колега. само искам да съм сигурен че е само процесор.преди да поръчам процесор.ощч веднъж благодаря на всички. и само ми кажете кои изводи на транзистора да дам на късо. |
|
|
 |
|