|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Григор Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 13, 2005 1:43 Заглавие: Повреден TV WATSON 7040 шаси 11АК19Е3 |
|
|
Уважаеми колеги
1.моля за съвет за моя личен тригодишен телевизор TV WATSON 7040 с шаси 11АК19Е3 изгасна и изпуши не много. При първия и до последния оглед с лупа не открих нито едн горял елемент нито пък платката. Подмених напълно пробилия транз BU 2508D и след старателен оглед открих и лоша спойка на кондензатора С626/9.1 нано от колектора на маса. Предполагам че от това е станала белята. След включване ТВ светна но няма хоризонтално отклонение вертикалната черта е широка около 4 сантиметра и растера е
подгънат в ляво. Високото напрежение е нормално. След това съм проверил (без напрежение - на сухо) всички елементи от драйвера до отклонителната система (диоди резистори кондензатори дросели).
Подмених и някои електролитни кондензатори в тези вериги.
2. Опитах се да изтегля схемата на шасито от сайта но се оказа че не може. След сигнал за Доунлоуд при нормална заявка за около 800 900 кбт ми се сервира вместо поръчания Rar някаква Бин глупост от 5 Кбт. Може ли някой да обясни как става правилно?
3. Във форума съм съвсем нов и Ви питам защо като се опитвам да влеза нормално в него той е на неразбираемия за мен английски
и никъде няма българското знаме както е при схемите.
Засега влизам през Google и тема.
в професията съм аматьор но печен
Предварително БЛАГОДАРЯ
Григор Савов
София тел 822 14 96
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 13, 2005 2:08 Заглавие: |
|
|
Следващия път си напиши поста подобно на моята редакция. Не знам от кой E-mail си го копирал, но само с малки букви и без препинателни знаци не се разбира къде почва изречението и къде свършва.
1. Оттам е станала белята, провери веригата на Х.О.Б. Провери и драйвера.
2. От файлообменника се тегли САМО през IE. Писано е многократно.
3. Такъв странен начин за влизане ?!? На български http://forum.eshop.bg Регистрираш се и си пишеш нормално. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|