| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
TaSko Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2005 15:56 Заглавие: GSM дистанционно |
|
|
здравейте, много се радват на този форум и съжалявам, че чак сега го открих! на темата:
интересно ми е дали бих успял да си направя ГСМ дистанционном с помощта на което да упралявам други устройства или да регистрарам състояния. Примерно : гсм в колата и когато се включи алармата набира или праща СМС до друг телефон. ГСМ в къщи: звъня му и с подходяща комбинация пускам бойлера примерно,или спирам алармата и т.н.
Вече видях такива работещи варианти но са на цени от 120 до 200 лв, което много не ми се понрави (добри кит и леси бг).
Бих се радвал на всяка помощ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zz_stefanov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2005 17:42 Заглавие: |
|
|
Става, но онзи който ги правеше го арестуваха защото бил гръмнал накакъв.
Поздрави и успех  |
|
|
 |
KokoBoko Гост
|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2005 21:17 Заглавие: Re: GSM дистанционно |
|
|
| TaSko написа: | здравейте, много се радват на този форум и съжалявам, че чак сега го открих! на темата:
интересно ми е дали бих успял да си направя ГСМ дистанционном с помощта на което да упралявам други устройства или да регистрарам състояния. Примерно : гсм в колата и когато се включи алармата набира или праща СМС до друг телефон. ГСМ в къщи: звъня му и с подходяща комбинация пускам бойлера примерно,или спирам алармата и т.н.
Вече видях такива работещи варианти но са на цени от 120 до 200 лв, което много не ми се понрави (добри кит и леси бг).
Имаше такива дискусии потърси из старите теми
Ставаше въпрос се за една интеграла cm8870 ДТМФ декодер , монтира се на един микроконтролер и тои разчита натиснатия бутон отсреща .
Така можеш да реализираш много комбинации , като всяко деиствие се управляват от съответна комбинация , може и от един бутон на телефона ако ти е много сложно , но ще се ограничиш от 0-9 ,пък и не е защитено така , ако друг набере този телефон и случаино натисне клавиш може да ти включи боилера  |
|
|
 |
koko___ Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2005 21:40 Заглавие: |
|
|
Друг по прост но по непреложим начине да си вземеш един стар телефон и една изприказвана прима примерно, да отвотиш телефона и паралелно на зумера или на вибрацията да сложеш някаво реленце и така пак можеш да си управляваш бойлера като му звъннеш. _________________ Прав ток по крив проводник тече ли? |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2005 23:05 Заглавие: Re: GSM дистанционно |
|
|
| TaSko написа: | здравейте, много се радват на този форум и съжалявам, че чак сега го открих! на темата:
стара тема,в сайта на млад конструктор можеш да си купиш готово устройство |
|
|
 |
TaSko Нов потребител

|
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 9:38 Заглавие: |
|
|
| zz_stefanov написа: | Става, но онзи който ги правеше го арестуваха защото бил гръмнал накакъв.
Поздрави и успех  |
Аз не виждам какъв е проблема това е последния хит по цял свят --> порови малко в нета по въпрос ГСМ комуникатор!!!!
А доколкото за моделите за които се прави мислия че има варианти само за нокиа и сименс може би защото при тях конекторите са по унифицирани. Например Сименс имат само два вида конектори ... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 10:04 Заглавие: |
|
|
Сигурно сте виждали улични автомати за кафе където желаната напитка си поръчваш с СМС --> В софия има такива. Ами това си е чисто дистанционно просто намерете кой ги произвежда.
А в Комет продават ГСМ модеми които се използват само за дистанционни управления |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 16, 2005 1:42 Заглавие: Re: GSM дистанционно |
|
|
Може и още по просто-без микроконтролер
ето една схема |
|