|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
SMYRKIT Гост
|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2005 21:41 Заглавие: Кабели за тонколони. |
|
|
| Искам да питам някой който е наясно каква дебелина кабели да използвам. Интересува ме понеже се колебая 0,75 - 3,00 мм. За сега съм се спрял на един 1,5. Ако може да ми разясните по подробно от какво, защо и как зависи. Става дума за 2х150, 2х120, 2х70. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 16:00 Заглавие: Re: Кабели за тонколони. |
|
|
| SMYRKIT написа: | | Искам да питам някой който е наясно каква дебелина кабели да използвам. Интересува ме понеже се колебая 0,75 - 3,00 мм. За сега съм се спрял на един 1,5. Ако може да ми разясните по подробно от какво, защо и как зависи. Става дума за 2х150, 2х120, 2х70. |
Елементарно е : ако говорителя има съпротивление 4 ома , а кабелите също толкова то тогава:
1 -ще ти падне отдадената мощност защото работиш върху 8 ома
2- отдадената мощност ще се разпредели по равно вурху говорителя и кабела!!!
Това е частен случай за да осмислиш нещата по лесно.
Предполагам че става дума за автоаудио , правило е : по къси и с по голямо сечение същото важи и за захранването  _________________ колкото повече , толкова повече |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|