| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dimitar_cher Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 06, 2005 17:02 Заглавие: JVC проблем |
|
|
здравейте колеги,
вече втори ден обикалям въпросното JVC. при включване няколко секунди заработва нормално с графика и картина и започва да прекъсва като включва и изключва през секунда-две хоризонталното отклонение.забраната идва от ТДА93хх.шасито е на ДЕО.захранването работи нормално,всички напрежения също са нормални.пробвано е ТХО,2SD,трафчето,тунера(защото е цифров),стерео декодера,паметта и дъмпа,отклонителна система.откачих чакащият режим към захранването да се обедя че проблема не е от него,натоварих го със 150 вата не мърда,но когато е закачен чакащия режим напреженията от него почват да пулсират включва и изключва. просто не остана какво вече.Въпроса ми е :Да не е стандартен дефект,който съм пропуснал да знам?Имам малки съмнения към ТДА 93хх,но нямам с тази версия,за Део разполагам с 2 броя ТДА версия 024 и 211,които не са взаимозаменяеми и в случея не ми вършат работа. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nik_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 06, 2005 17:07 Заглавие: |
|
|
Скоро правих Деу с подобен дефект-излезе за дъмп,смених и паметта.
Шаси СР185 _________________ Nikolay Ivanov
Skype(nikolay6905) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 06, 2005 17:16 Заглавие: |
|
|
| благодаря за бързия отговор.много те моля закачи го въпросния дъмп, за да го опитам,макар че малко се съмнявам в моя случей да помогне,но не се знае |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 06, 2005 17:30 Заглавие: |
|
|
| Дали не загрява процесора.Охлаждай принудеително и пусни.Ако се задържи за повече то си е ясно |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 06, 2005 17:47 Заглавие: |
|
|
| Не е от загряване, пипах го с ръка още вчера . На практика няма време да загрява. След като светне екрана , въпрос на 1-2 секунди. Надеждата ми е в дъмпа. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 06, 2005 17:55 Заглавие: |
|
|
По мое мнение малко вероятно. Има ли разлика във първото прекъсване при условие че кинескопа е предварително подгрят от външен източник и влияе ли се от яркоста и контраста ? _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
nik_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 06, 2005 17:56 Заглавие: |
|
|
Ето  _________________ Nikolay Ivanov
Skype(nikolay6905) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 06, 2005 18:17 Заглавие: |
|
|
| аз вече съм си вкъщи,по-късно ще се върна в сервиза и ще го боря,ще го подгрея предварително кинескопа и ще го запусна така само виждам че има графика и работи нормално за няколко секунди.направи ми впечатление че запомня индикатора на звука както съм го оставил при предишното включване, макар че с тези прекъсвания не ти дава време да правиш каквото и да е |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 06, 2005 23:46 Заглавие: |
|
|
Все пак презапиши паметта,че от там някой път се оправят и най-неочакваните неща.Дано не опреш до процесора,че все още е необятна област това TDA. _________________
 |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 10:38 Заглавие: |
|
|
А онова С на драйвера смени ли го? _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
|