| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2004 9:36 Заглавие: AKAI TV2831TN modST271P1 Сервизно меню |
|
|
| Здравейте!Телевизора е "AKAI",но шасито е на "NOKIA" .Не открих как е обозначено.Вътре на к-па има таб.Akai TV2831TN а на капака моделST271P1.Процесора е SDA5255-A029,а видеопр.TDA8362.Виждал съм многократно такова шаси на "NOKIA",но с друг процесор.Телевизора е с дефектна памет и ми е нужно серв. меню.Опитах по някои от начините за вл в меню на AKAI ,НОКИЯ,Grundig, но без успех.Ако някой се сеща за нещо ще бъда благодарен за помоща.Този контролер5255 ми е познат от някъде ,но не се сещам от къде. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2004 12:11 Заглавие: |
|
|
| По процесора прилича на шаси 11АК19 (SDA5255-A021, SDA5255-A045). Oпитай- menu-4-7-2-5. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2004 12:24 Заглавие: AKAI |
|
|
| Благодаря Гошо!Вече бях пробвал,но нямам ориг. дистанционно и с пулта за 11АК не приема команди.Успях да го съживя само с един универсален пулт GLOBUL и то снякакъв код 1195 който не е описан в книжката на пулта.С една дума ще ме боли главата с този телевизор,но не еза хвърляне състоянието му като изкл. проблема е перфектно та затова бих искалда се преборя. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2004 13:53 Заглавие: |
|
|
tvpetrov, кода за Visa-та наистина се ползва от шаситата на Nokia.
Ако дашеш малко подробности, как работи с този код (в смисъл кой бутон какво точно прави) мисля, че ще мога да се ориентирам какъв пулт ти трябва (а от там да стигнем и до серв. меню евентуално)
Сега като погледнах по този код има и такъв телевизор AKAI - 2831.
По Visa трябва да е пулт IR7261, по Pilot Р4089 или Conel FRC4084.
За влизане в сервиз (не знам дали си пробвал), опитай
от Stby бързо бутоните от пулта в следната последователност: Menu, TV, i |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 12, 2004 9:42 Заглавие: |
|
|
| Здравейте колега RC и благодаря!Ще взема да пробвам с пилота ,който ти ми посочваш.Щосе отнася до влизане в сервиз с универсалния пулт не успях,но там се влиза в меню с комбинация от шифт 63,запомня се с комб.от шифт15 другите бут долу горе са си на местата ,но -- се ползват като бутон наляво ,а Р/Скато бут.надясно за пром на опциите в менюто,аР+иР- респективно нагоре и надолу.Не знам дали тази информация е достатъчна.В книжката на моята виза както казах тя код не излиза в упоменатите марки.Днес ми се налага да пътувам,но като се върна отново започвам да дерзая.Ще пробвам и ще пиша докъде съм я докарал.Още веднъш благодаря и желая ползотворен ден! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 12, 2004 9:59 Заглавие: |
|
|
tvpetrov, след отговора ти съм почти убеден, че става дума точно за този пулт (който ти написах). Но въпросния пулт има 4 цветни бутона (от телетекста) които в определени ситуации са "бързи менюта" и в случая комбинацията Shift +63 дава кода на синия бутон, Shift + 15 e червения, който е и Memo в определени ситуации.
Опитай с комбинацията Shift + 59 , дали няма да влезеш в главното меню? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 13, 2004 10:59 Заглавие: |
|
|
Здравейте отново RC.Току що успях да го подкарам благо да рение и на вашата помощ.Пулта наистина е същия ,но в сервиз влязох с MUTE,MEMO,TV и с MENU се влиза в трите серв. менюта.Още веднъж благодаря за помоща.Закривам темата и ви желая приятни почивни дни!
ПЕТЪР ПЕТРОВ |
|
|
 |
|