Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

AKAI TV2831TN modST271P1 Сервизно меню

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Чет Ное 11, 2004 9:36    Заглавие: AKAI TV2831TN modST271P1 Сервизно меню Отговорете с цитат

Здравейте!Телевизора е "AKAI",но шасито е на "NOKIA" .Не открих как е обозначено.Вътре на к-па има таб.Akai TV2831TN а на капака моделST271P1.Процесора е SDA5255-A029,а видеопр.TDA8362.Виждал съм многократно такова шаси на "NOKIA",но с друг процесор.Телевизора е с дефектна памет и ми е нужно серв. меню.Опитах по някои от начините за вл в меню на AKAI ,НОКИЯ,Grundig, но без успех.Ако някой се сеща за нещо ще бъда благодарен за помоща.Този контролер5255 ми е познат от някъде ,но не се сещам от къде.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Чет Ное 11, 2004 12:11    Заглавие: Отговорете с цитат

По процесора прилича на шаси 11АК19 (SDA5255-A021, SDA5255-A045). Oпитай- menu-4-7-2-5.
Върнете се в началото
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 11, 2004 12:24    Заглавие: AKAI Отговорете с цитат

Благодаря Гошо!Вече бях пробвал,но нямам ориг. дистанционно и с пулта за 11АК не приема команди.Успях да го съживя само с един универсален пулт GLOBUL и то снякакъв код 1195 който не е описан в книжката на пулта.С една дума ще ме боли главата с този телевизор,но не еза хвърляне състоянието му като изкл. проблема е перфектно та затова бих искалда се преборя.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 11, 2004 13:53    Заглавие: Отговорете с цитат

tvpetrov, кода за Visa-та наистина се ползва от шаситата на Nokia.
Ако дашеш малко подробности, как работи с този код (в смисъл кой бутон какво точно прави) мисля, че ще мога да се ориентирам какъв пулт ти трябва (а от там да стигнем и до серв. меню евентуално)

Сега като погледнах по този код има и такъв телевизор AKAI - 2831.
По Visa трябва да е пулт IR7261, по Pilot Р4089 или Conel FRC4084.

За влизане в сервиз (не знам дали си пробвал), опитай
от Stby бързо бутоните от пулта в следната последователност: Menu, TV, i
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 12, 2004 9:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте колега RC и благодаря!Ще взема да пробвам с пилота ,който ти ми посочваш.Щосе отнася до влизане в сервиз с универсалния пулт не успях,но там се влиза в меню с комбинация от шифт 63,запомня се с комб.от шифт15 другите бут долу горе са си на местата ,но -- се ползват като бутон наляво ,а Р/Скато бут.надясно за пром на опциите в менюто,аР+иР- респективно нагоре и надолу.Не знам дали тази информация е достатъчна.В книжката на моята виза както казах тя код не излиза в упоменатите марки.Днес ми се налага да пътувам,но като се върна отново започвам да дерзая.Ще пробвам и ще пиша докъде съм я докарал.Още веднъш благодаря и желая ползотворен ден!
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 12, 2004 9:59    Заглавие: Отговорете с цитат

tvpetrov, след отговора ти съм почти убеден, че става дума точно за този пулт (който ти написах). Но въпросния пулт има 4 цветни бутона (от телетекста) които в определени ситуации са "бързи менюта" и в случая комбинацията Shift +63 дава кода на синия бутон, Shift + 15 e червения, който е и Memo в определени ситуации.
Опитай с комбинацията Shift + 59 , дали няма да влезеш в главното меню?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tvpetrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 13, 2004 10:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте отново RC.Току що успях да го подкарам благо да рение и на вашата помощ.Пулта наистина е същия ,но в сервиз влязох с MUTE,MEMO,TV и с MENU се влиза в трите серв. менюта.Още веднъж благодаря за помоща.Закривам темата и ви желая приятни почивни дни!
ПЕТЪР ПЕТРОВ
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети