Кром Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 01, 2006 10:39 Заглавие: IBM 21" Trinitron /P260/ - проблем с фокус и цвят |
|
|
Здравейте,
Въпросният монитор е в добро състояние като контраст и яркост и цветове, но има размазване в долната част на монитора, особено долен, десен ъгъл - щрифта се чете нормално, но има леко разфокусирване, което ме дразни. Монитора има функция Convergence, която доколкото забелязвам размества цветовете хоризонтално и вертикално/не съм специалист - така ми изглежда/, има още една функция - Landing, която наглася четирите ъгъла на монитора - но и от двете функции не може да се избистри долу картината. Също ми се струва, че там където е проблема /долния десен ъгъл/ има трептене. Другото, което забелязвам е, че монитора от ляво леко синее, а от дясно започва съвсем леко да розовее - става въпрос за едва доловими нюанси.
Може ли да ми дадете акъл дали мога да пооправя поне фокуса, така да се каже една идейка му трябва само, понеже цял ден се занимавам с графики и текстове и ме дразни, иначе си държи без проблем 1280х1024 на 100 и 110 Хц
Мерси |
|