Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

1.2в. батерия

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Nikolai_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Разград

МнениеПуснато на: Съб Дек 17, 2005 20:55    Заглавие: 1.2в. батерия Отговорете с цитат

Купих си МР3 плеър,но реших да карам със акумулаторна батерия.Купих си и зарядно у-во на неомонтана,но после забелязах,че на батерията пише 1.2в.
Ще ми свърши ли работа и на какво напрежене трябва да я зареждам?
Благидаря предварително!
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Дек 17, 2005 21:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Като правило масовите акумулаторни батерии са с такова напрежение (номинално), което зависи от самата технология на клетката.
И те по-принцип се зареждат с ток (генератор на ток) по определен алгоритъм.
Така, че с това което си дал като начални данни е трудно да се каже нещо повече (освен в сферата на чесане на езици /пръсти и клавиатура/ Smile ).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Дек 18, 2005 0:50    Заглавие: Re: 1.2в. батерия Отговорете с цитат

Nikolai_1 написа:
Купих си МР3 плеър,но реших да карам със акумулаторна батерия.Купих си и зарядно у-во на неомонтана,но после забелязах,че на батерията пише 1.2в.
Благидаря предварително!

A не пише ли в книжката дали може да работи със такива батерии, т.е. да пише че може да работи на 2.4 V или някъде там ?
Предполагам че ще работи, е то трябва да се пробва какво му е трудното. Един мой съученик така си слуша плеъра със 2 по 1.2 V и няма проблем.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Nikolai_1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 18, 2005 1:50    Заглавие: Re: 1.2в. батерия Отговорете с цитат

slav4o.com написа:
Nikolai_1 написа:
Благидаря предварително!

A не пише ли в книжката дали може да работи със такива батерии, т.е. да пише че може да работи на 2.4 V или някъде там ?
Предполагам че ще работи, е то трябва да се пробва какво му е трудното. Един мой съученик така си слуша плеъра със 2 по 1.2 V и няма проблем.

Ами в книжката му нищо такова не е споменато,освен това тои работи само с една батерия ААА но мисълта ми беше като се зареди тази батерия няма ли да се качи напрежението до 1.5в
видях че е разгледано в други теми(предишни),но не можах да разбера?
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 18, 2005 22:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Напрежението няма да се качи, до 1.5 В. Начи сега измерих една точно такава, заредена беше и даваше 1.4 В. Трябва да пробваш дали ще стане. В процеса на работа, тя ще си спадне и до 1.2 В. Вероятно и тогава ще работи, не знам ти ще кажеш, като спре да работи плеъра, я премери колко волта дава и ще знаеш колко е минималното напрежение при което работи. А за това зарядно можеш ли да дадеш линк ?
Върнете се в началото
Nikolai_1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 18, 2005 22:40    Заглавие: Отговорете с цитат

slav4o.com написа:
Напрежението няма да се качи, до 1.5 В. Начи сега измерих една точно такава, заредена беше и даваше 1.4 В. Трябва да пробваш дали ще стане. В процеса на работа, тя ще си спадне и до 1.2 В. Вероятно и тогава ще работи, не знам ти ще кажеш, като спре да работи плеъра, я премери колко волта дава и ще знаеш колко е минималното напрежение при което работи. А за това зарядно можеш ли да дадеш линк ?

http://neomontana.dir.bg/
A схемата е:"набор зарядно у-во 3".Мисля че трябва да ми свърши работа.
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 19, 2005 22:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Nikolai_1 написа:
slav4o.com написа:

http://neomontana.dir.bg/
A схемата е:"набор зарядно у-во 3".Мисля че трябва да ми свърши работа.

Тази батерия ААА която аз имам е 750 мА/ч и би трябвало да се зарежда със 75мА. Там където са трите резистора по 15ом слобжи вместо тях резистор 8ом за да стане тока около 75мА
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети