|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 17, 2005 20:55 Заглавие: 1.2в. батерия |
|
|
Купих си МР3 плеър,но реших да карам със акумулаторна батерия.Купих си и зарядно у-во на неомонтана,но после забелязах,че на батерията пише 1.2в.
Ще ми свърши ли работа и на какво напрежене трябва да я зареждам?
Благидаря предварително! _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 17, 2005 21:15 Заглавие: |
|
|
Като правило масовите акумулаторни батерии са с такова напрежение (номинално), което зависи от самата технология на клетката.
И те по-принцип се зареждат с ток (генератор на ток) по определен алгоритъм.
Така, че с това което си дал като начални данни е трудно да се каже нещо повече (освен в сферата на чесане на езици /пръсти и клавиатура/ ). |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Дек 18, 2005 0:50 Заглавие: Re: 1.2в. батерия |
|
|
| Nikolai_1 написа: | Купих си МР3 плеър,но реших да карам със акумулаторна батерия.Купих си и зарядно у-во на неомонтана,но после забелязах,че на батерията пише 1.2в.
Благидаря предварително! |
A не пише ли в книжката дали може да работи със такива батерии, т.е. да пише че може да работи на 2.4 V или някъде там ?
Предполагам че ще работи, е то трябва да се пробва какво му е трудното. Един мой съученик така си слуша плеъра със 2 по 1.2 V и няма проблем. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 18, 2005 1:50 Заглавие: Re: 1.2в. батерия |
|
|
| slav4o.com написа: | | Nikolai_1 написа: | Купих си МР3 плеър,но реших да карам със акумулаторна батерия.Купих си и зарядно у-во на неомонтана,но после забелязах,че на батерията пише 1.2в.
Благидаря предварително! |
A не пише ли в книжката дали може да работи със такива батерии, т.е. да пише че може да работи на 2.4 V или някъде там ?
Предполагам че ще работи, е то трябва да се пробва какво му е трудното. Един мой съученик така си слуша плеъра със 2 по 1.2 V и няма проблем. |
Ами в книжката му нищо такова не е споменато,освен това тои работи само с една батерия ААА но мисълта ми беше като се зареди тази батерия няма ли да се качи напрежението до 1.5в
видях че е разгледано в други теми(предишни),но не можах да разбера? _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 18, 2005 22:27 Заглавие: |
|
|
| Напрежението няма да се качи, до 1.5 В. Начи сега измерих една точно такава, заредена беше и даваше 1.4 В. Трябва да пробваш дали ще стане. В процеса на работа, тя ще си спадне и до 1.2 В. Вероятно и тогава ще работи, не знам ти ще кажеш, като спре да работи плеъра, я премери колко волта дава и ще знаеш колко е минималното напрежение при което работи. А за това зарядно можеш ли да дадеш линк ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 18, 2005 22:40 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | | Напрежението няма да се качи, до 1.5 В. Начи сега измерих една точно такава, заредена беше и даваше 1.4 В. Трябва да пробваш дали ще стане. В процеса на работа, тя ще си спадне и до 1.2 В. Вероятно и тогава ще работи, не знам ти ще кажеш, като спре да работи плеъра, я премери колко волта дава и ще знаеш колко е минималното напрежение при което работи. А за това зарядно можеш ли да дадеш линк ? |
http://neomontana.dir.bg/
A схемата е:"набор зарядно у-во 3".Мисля че трябва да ми свърши работа. _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 19, 2005 22:47 Заглавие: |
|
|
| Nikolai_1 написа: | | slav4o.com написа: | | Напрежението няма да се качи, до 1.5 В. Начи сега измерих една точно такава, заредена беше и даваше 1.4 В. Трябва да пробваш дали ще стане. В процеса на работа, тя ще си спадне и до 1.2 В. Вероятно и тогава ще работи, не знам ти ще кажеш, като спре да работи плеъра, я премери колко волта дава и ще знаеш колко е минималното напрежение при което работи. А за това зарядно можеш ли да дадеш линк ? |
http://neomontana.dir.bg/
A схемата е:"набор зарядно у-во 3".Мисля че трябва да ми свърши работа. |
Тази батерия ААА която аз имам е 750 мА/ч и би трябвало да се зарежда със 75мА. Там където са трите резистора по 15ом слобжи вместо тях резистор 8ом за да стане тока около 75мА |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|