| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Sony_ Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 25, 2005 13:23 Заглавие: трябва ми схема... |
|
|
| търся схема за 5ватово стъпало и за предусилвател |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 25, 2005 17:54 Заглавие: |
|
|
Много общо.Конкретизирай нещата-лампи или транзистори,интегрална схема,какво ще свири-изобщо дай малко подробности! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Sony_ Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 25, 2005 20:42 Заглавие: |
|
|
еми качество на звука търся наи-вече.иначе нешто лесно за изработка щото не съм сепц  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 25, 2005 21:50 Заглавие: |
|
|
Имаш ли някакъв захранващ блок-траф,изправител,филтър?Това е важно,тъй като ако имаш нещо готово,ще подберем схемата според захранването.Иначе самият захранващ блок и най-вече трафа създават проблемите.На последната права пък идва въпроса за кутията и дизайна Тъй че помисли с какво ще го захраниш усилвателя,когато спретнеш платката.После ще решим за крайното стъпало.Също така ме интересува какъв звукоизточник ще ползваш-CD,дек,грамофон,радио.Това е важно за така наречения предусилвател. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
electronics Опитен потребител

Регистриран на: 15 Апр 2005 Мнения: 238 Местожителство: Бургас /Варна
|
Пуснато на: Пон Дек 26, 2005 13:38 Заглавие: |
|
|
с едно TDA 1905 няма ли да стане? _________________ Господ прощава, токът - не!
http://drmelectronics.hit.bg/ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 26, 2005 16:57 Заглавие: |
|
|
Възможно е,защо да не стане?Само че не съм работил с тази схема и не мога да кажа нищо.По принцип съм забелязал,че схемите от серията TDA са по-капризни.Аз ти предлагам да направиш усилвателя с ТА 8205 или ТА 8210.Тези схеми се държат много добре,имат добри защити,гъвкави са и не на последно място са сравнително евтини-по 4-5 лева.Представляват стерео усилвател с мощност до 2Х10W,която зависи от съпротивлението на говорителите.Захранват се с напрежение 12-15V.Mожеш да изтеглиш описание на схемата от http://www.alldatasheet.com/ .Ако имаш въпроси-питай _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 26, 2005 20:37 Заглавие: |
|
|
| TA не е лошо, даже сега ползвам такова, но ако говорим за качество транзисторите са по добри, а лампите най. Но направата на един усилвател си е и до възможности. |
|
|
 |
hristo24 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 27, 2005 22:40 Заглавие: |
|
|
Не е задължително да се съобразява6 с моето мнение, но щом не си "спец", що не опиташ с някой от вариантите, които предлагат от Неомонтана. Поне няма да се занимаваш да правиш платки и да търсиш схеми.Просто получаваш всичко наготово и от теб остава само да го сглобиш, а и нещата обикновено тръгват лесно.Разгледай им сайта,мисля че ще си харесаш нещо:) www.neomontana.dir.bg
УСПЕХ! |
|
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 14:48 Заглавие: |
|
|
| За бързо и лесно и НЕОМОНТАНА върши работа. |
|
|
 |
Sony_ Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 18:32 Заглавие: |
|
|
ми до сега съм правил само китовете на неомонтана а ми се ще да направя нещо лампово . захранващ блок още не съм предвидил... принципно се стремя към уникален дизайн. напоследък си мисля да му сложа направо една колонка и да си го слушам  |
|
|
 |
|