| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
CALL-151 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 27, 2005 20:06 Заглавие: разни телевизори, разни кинескопи... |
|
|
след като се повъртях в няколко големи магазина забелязах следното:
телевизорите с "плосък екран" имат неравномерно разпределение на точките в маската, в средата точките са малки и близо, по края големи и разредени! това варрира в зависимост от конкретния модел. само СОНИ са еднакви малки навсякаде. освен това ми се струва че размера на точката при някои 21инчови ТВ е по-голяма от тази при някои 29инчови!
какво ще кажете по този аспект при избор на телевизор?
ще кажете, много важно! купуваи гледаи и не мисли!!!
но аз немога така!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 27, 2005 20:22 Заглавие: |
|
|
CALL-151 това сам ли си го измисли или го прочете някъде?
Уверявам те, че и тяхното разпределение НЕ МОЖЕШ да ги видиш по друг начин освен ако не попаднеш в самия кинескоп в което силно се съмнявам, че при | Цитат: | | се повъртях в няколко големи магазина забелязах следното | е възможно. |
|
|
 |
Chelsea_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 27, 2005 21:05 Заглавие: |
|
|
Вероятно става дума за зоните "разноцветен " луминифор,а иначе маската наистина физически не може да се види без да се вмъкнем в кинескопа ,но всеки има различни представи за нещата... |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 27, 2005 22:04 Заглавие: |
|
|
Те отвътре точките са си все еднакви, обаче отвътре екрана е заоблен, а отвън е плосък, заради което към краищата стъклото става по-дебело и един вид играе ролята на лупа, т.е. дава увеличен образ на точките.
Така си го обяснявам аз. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 0:55 Заглавие: |
|
|
Май кинескопа и от вътре е плосък, защо съм "чувал" във форума за "динамичен фокус" ? Ми защото разстоянието от пушките за лъчите е по-малко от разстоянието от пушките до ръбовете. Така трябва и фокуса постоянно да се сменя. Еми може и да греша, но човека да си взема Сони ако другите не му харесват.  |
|
|
 |
CALL-151 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 10:17 Заглавие: |
|
|
| добре де! разбрали сте какво сам имал в предвид! естественно че нестава въпрос за дъпките (тука някой ще ми направи забележка че не се казва дупка а ОТВОР!) в маската! |
|
|
 |
Chelsea_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 14:29 Заглавие: |
|
|
От какво разстояние гледаш телевизия или мислиш да гледаш?Конструкторите се съобразяват с факта,че размерите на луминифора са в пряка зависимост от разрешаващата способност на окото.Сравни тези размери на монитор и ТВ.Всъщност защо ти е чак такъв перфекционизъм Гледай да ти хареса за парите ,които си приготвил и да не забравиш да почерпиш за да работи безпроблемно по-дълго и това е:!:Другото си е.....как да го кажа да не те засегна  |
|
|
 |
CALL-151 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 16:36 Заглавие: |
|
|
конструкторите някога със сигурност са се съобразявали и са смятали!
сега ми се струва че вече карат както дойде! както е във всичко!
но иди в някой магазин иу погледни един 21инчов ТВ от 3-4м! в двата края можеш да преброиш точките! толкова са големи!
освен това кинескопите дето не са "плоски" си имат нормална финна точка по цялата площ! лошото е че не останаха хубави "неплоски" телевозори!
по какво да оценявам един ТВ тогава?
ако има финни точки ще диша! ако не диша няма да иам сходимост на лъчите! ако има сходимост има некви "зашумени" цветове! или звука канти на пластмаса! и какви ли не кусури!.......
преди години не беше така!!! |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 16:56 Заглавие: |
|
|
То и плоските каква ти е гаранцията че са добри ??? Самсунг 14 инча плосък и така нататък тъкмо му беше изтекла гаранцията и му подпуши откронителната система.Няколко месеца му търсих защото е на мой приятел но уви.Колегите знаят за какво става на въпрос Така че хвърляй се смело всичко е .......  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 18:12 Заглавие: |
|
|
| Мисля че единствени "Филипс" все още държат качество.... |
|