Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся програма за симулиране на ел.схеми

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
felixthecat
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Дек 27, 2005 19:13    Заглавие: Търся програма за симулиране на ел.схеми Отговорете с цитат

Търся програма за симулиране на ел.схеми ,ауторутинг... нещо като Protel само че да е по-опростено и олекотено като изисквания за PC-то
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 27, 2005 19:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Малко (да не кажа доста) са ти противоречиви изискванията.
Уточни какво точно разбираш под
Цитат:
по-опростено и олекотено като изисквания за PC-то

С ауторутинга може да се намери, но като се опре до симулации - нещата стават малко "дебели" (все пак е "според зависи").
Между другото ауторутинга е доста от сферата на "висшия пилотаж" - трудно се получава нещо грамотно без да си запознат много добре с възможните стратегии и обикновенно опроводяването на ръка дава по-добри и бързи резултати за "обикновенни" приложения.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
sasho77
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 27, 2005 19:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Proteus за симулации е перфектен
но Auto Router-а не е най силната му страна
може да симулира и PIC, AVR .. ., ., Wink
търси Proteus 6.7 SP3 това е последната
версия с " лекарство "
Върнете се в началото
danyguit2000
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Вто Дек 27, 2005 19:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз лично ползвам Protel DXP и за мен е много яка програма!!! Опростена програмка за ''аутороутинг'' ти прпоръчвам ''PCB123'' :
www.pcb123.com
felixthecat
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 27, 2005 21:18    Заглавие: Отговорете с цитат

sasho77, danyguit2000 благодаря за информацията ,ще се опитам да намеря програмите и ще ги изпробвам.

to RC:
Доколкото съм запознат Protel е една от най-добрите програми в бранша,професионална и също така доста сложна.Аз търся програма която да има най-основните елементи и просто симулиране на режима (това имам предвид като казвам "по-опростена").Също по възможност да има ауторутинг, да е малка по размер и да няма големи изисквания към PC-то
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 27, 2005 21:34    Заглавие: Отговорете с цитат

felixthecat, мога да се съглася донякъде с констатациите относно Protel-а, но продължавам да твърдя, че искаш не много съвместими неща!
Когато говориш за това:
Цитат:
Аз търся програма която да има най-основните елементи

ако става дума за корпуси и руутинг, то нямаш проблеми - всички програми са "отворени" от към библиотеки на елементите (Footprint) и можеш да редактираш или създаваш нови, НО когато опрат нещата до симулация, то там библиотеката е съвсем друга (математически модел в определен формат на дадения елемент, което е доста по-различно и никак не е просто и изисква ресурси).
За по-прости неща имаше една програмка Benchmark (май се казваше, не мога да твърдя със сигурност), та тя донякъде имаше схематик едитор и някаква симулация за по-елементарни неща.
А иначе, що годе "нормална" симулация на "прилични" елементи няма как да се вържат с неголеми изисквания към PC-то.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
felixthecat
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 27, 2005 21:50    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
felixthecat, мога да се съглася донякъде с констатациите относно Protel-а, но продължавам да твърдя, че искаш не много съвместими неща!
Когато говориш за това:
Цитат:
Аз търся програма която да има най-основните елементи

ако става дума за корпуси и руутинг, то нямаш проблеми - всички програми са "отворени" от към библиотеки на елементите (Footprint) и можеш да редактираш или създаваш нови, НО когато опрат нещата до симулация, то там библиотеката е съвсем друга (математически модел в определен формат на дадения елемент, което е доста по-различно и никак не е просто и изисква ресурси).
За по-прости неща имаше една програмка Benchmark (май се казваше, не мога да твърдя със сигурност), та тя донякъде имаше схематик едитор и някаква симулация за по-елементарни неща.
А иначе, що годе "нормална" симулация на "прилични" елементи няма как да се вържат с неголеми изисквания към PC-то.

Странно наистина как тогава някои хора разбраха от първия път каква програма точно търся...според мен или искаш да се изявиш като много вещ в нещата или просто ти прави удоволствие да спамиш (ти си знаеш)...аз няма да правя повече коментари и обяснения по темата
Върнете се в началото
toltec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Дек 27, 2005 23:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако начертаеш една платка с ауторутер идеята много ти харесва , след десетата започваш да виждаш недостатъците , като станат 100 разбираш че особено за аналогови приложения няма ауторутер който дори да се доближи до ръчното опроводяване ( стига да познаваш материята ) А за анализ на схеми Proteus , Workbench , за Rf - RFsim и т.н . RC Е прав - програмите са за да помагат - те не решават проблеми , просто улесняват .Аз лично все още когато нямам време чертая с Protel 2.11, a когато имам с DXP - коя е по-добра не мога да кажа ....
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 28, 2005 8:27    Заглавие: Отговорете с цитат

felixthecat, не знам какви са ти проблемите (вероятно на разтежа), но съвсем добронамерено се опитах да си изясня какво точно търсиш и как стоят нещата.
Не знам какво са рабрали другите веднага, но да се приема, че Protel DXP е опростена програма с малки изиквания към PC-то е малко странно или критериите са ни доста различни.
Та затова питах.
Отношението ти към спам-а (и начина по който го правиш) ще го оставя без коментар.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети