| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
felixthecat Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 27, 2005 19:13 Заглавие: Търся програма за симулиране на ел.схеми |
|
|
| Търся програма за симулиране на ел.схеми ,ауторутинг... нещо като Protel само че да е по-опростено и олекотено като изисквания за PC-то |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 27, 2005 19:36 Заглавие: |
|
|
Малко (да не кажа доста) са ти противоречиви изискванията.
Уточни какво точно разбираш под | Цитат: | | по-опростено и олекотено като изисквания за PC-то |
С ауторутинга може да се намери, но като се опре до симулации - нещата стават малко "дебели" (все пак е "според зависи").
Между другото ауторутинга е доста от сферата на "висшия пилотаж" - трудно се получава нещо грамотно без да си запознат много добре с възможните стратегии и обикновенно опроводяването на ръка дава по-добри и бързи резултати за "обикновенни" приложения. |
|
|
 |
sasho77 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 27, 2005 19:45 Заглавие: |
|
|
Proteus за симулации е перфектен
но Auto Router-а не е най силната му страна
може да симулира и PIC, AVR .. ., .,
търси Proteus 6.7 SP3 това е последната
версия с " лекарство " |
|
|
 |
danyguit2000 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 27, 2005 19:58 Заглавие: |
|
|
Аз лично ползвам Protel DXP и за мен е много яка програма!!! Опростена програмка за ''аутороутинг'' ти прпоръчвам ''PCB123'' :
www.pcb123.com _________________ Skype user: gipson92494524 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 27, 2005 21:18 Заглавие: |
|
|
sasho77, danyguit2000 благодаря за информацията ,ще се опитам да намеря програмите и ще ги изпробвам.
to RC:
Доколкото съм запознат Protel е една от най-добрите програми в бранша,професионална и също така доста сложна.Аз търся програма която да има най-основните елементи и просто симулиране на режима (това имам предвид като казвам "по-опростена").Също по възможност да има ауторутинг, да е малка по размер и да няма големи изисквания към PC-то |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 27, 2005 21:34 Заглавие: |
|
|
felixthecat, мога да се съглася донякъде с констатациите относно Protel-а, но продължавам да твърдя, че искаш не много съвместими неща!
Когато говориш за това:
| Цитат: | | Аз търся програма която да има най-основните елементи |
ако става дума за корпуси и руутинг, то нямаш проблеми - всички програми са "отворени" от към библиотеки на елементите (Footprint) и можеш да редактираш или създаваш нови, НО когато опрат нещата до симулация, то там библиотеката е съвсем друга (математически модел в определен формат на дадения елемент, което е доста по-различно и никак не е просто и изисква ресурси).
За по-прости неща имаше една програмка Benchmark (май се казваше, не мога да твърдя със сигурност), та тя донякъде имаше схематик едитор и някаква симулация за по-елементарни неща.
А иначе, що годе "нормална" симулация на "прилични" елементи няма как да се вържат с неголеми изисквания към PC-то. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 27, 2005 21:50 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | felixthecat, мога да се съглася донякъде с констатациите относно Protel-а, но продължавам да твърдя, че искаш не много съвместими неща!
Когато говориш за това:
| Цитат: | | Аз търся програма която да има най-основните елементи |
ако става дума за корпуси и руутинг, то нямаш проблеми - всички програми са "отворени" от към библиотеки на елементите (Footprint) и можеш да редактираш или създаваш нови, НО когато опрат нещата до симулация, то там библиотеката е съвсем друга (математически модел в определен формат на дадения елемент, което е доста по-различно и никак не е просто и изисква ресурси).
За по-прости неща имаше една програмка Benchmark (май се казваше, не мога да твърдя със сигурност), та тя донякъде имаше схематик едитор и някаква симулация за по-елементарни неща.
А иначе, що годе "нормална" симулация на "прилични" елементи няма как да се вържат с неголеми изисквания към PC-то. |
Странно наистина как тогава някои хора разбраха от първия път каква програма точно търся...според мен или искаш да се изявиш като много вещ в нещата или просто ти прави удоволствие да спамиш (ти си знаеш)...аз няма да правя повече коментари и обяснения по темата |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 27, 2005 23:22 Заглавие: |
|
|
| Ако начертаеш една платка с ауторутер идеята много ти харесва , след десетата започваш да виждаш недостатъците , като станат 100 разбираш че особено за аналогови приложения няма ауторутер който дори да се доближи до ръчното опроводяване ( стига да познаваш материята ) А за анализ на схеми Proteus , Workbench , за Rf - RFsim и т.н . RC Е прав - програмите са за да помагат - те не решават проблеми , просто улесняват .Аз лично все още когато нямам време чертая с Protel 2.11, a когато имам с DXP - коя е по-добра не мога да кажа .... |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 8:27 Заглавие: |
|
|
felixthecat, не знам какви са ти проблемите (вероятно на разтежа), но съвсем добронамерено се опитах да си изясня какво точно търсиш и как стоят нещата.
Не знам какво са рабрали другите веднага, но да се приема, че Protel DXP е опростена програма с малки изиквания към PC-то е малко странно или критериите са ни доста различни.
Та затова питах.
Отношението ти към спам-а (и начина по който го правиш) ще го оставя без коментар. |
|
|
 |
|