| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nightmare Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 18:06 Заглавие: Охлаждане на стъпало |
|
|
Здравейте Реших да сложа вентилатор на радиятора на стъпалото ми. Но не искам вентилатора да работи постоянно, а само когато радиятора достигне определена температура Някой има ли идея как може да стане това? Предполагам с някакво реле  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 18:41 Заглавие: Re: Охлаждане на стъпало |
|
|
| Nightmare написа: | Здравейте Реших да сложа вентилатор на радиятора на стъпалото ми. Но не искам вентилатора да работи постоянно, а само когато радиятора достигне определена температура Някой има ли идея как може да стане това? Предполагам с някакво реле  |
Браво!велика идея имаш аз вече си направи такова нещо и много му се кефя,работо си когато загрее и си изключва когато се охлади.
Значи виж сега за какво става вапрос: купуваш си от хобикитовете терморегулатор(има доста широк диапазон на регулиране)Датчика както може6 да предположиш си отива на пожърхността която ще се топли а вентилатора е хубаво да духа по дължина на ребрата,защото тогава се получава наи-добро охлаждане,и това е то цялата философия.Само че при мен е с 2 вентилатора.Единия вкарва въздух от вън а другия го изкарва,разположени са един срещу друг _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 20:14 Заглавие: |
|
|
Благодаря ти за отговора! За сега ще го направя с един вентилатор, ако загрява ще сложа и още един  |
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 21:04 Заглавие: |
|
|
| Nightmare написа: | Благодаря ти за отговора! За сега ще го направя с един вентилатор, ако загрява ще сложа и още един  |
Няма проблем.Пиши като го направиш,да кажеш дали е трагнала схемата:  _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 21:50 Заглавие: |
|
|
Само за сведение-подобна схема има в една книга-Мощни транзисторни нискочестотни усилватели,а също така и в Млад конструктор,но не помня от коя година и кой брой.Става въпрос че ги правих и двете и работят добре. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 22:40 Заглавие: |
|
|
| В стъпалата на английската фирма НН е решено с биметални термопревключватели ( като тези в ютиите ) за 80 градуса за вентилаторите , а 120 градусови изключват захранването . Просто и надеждно |
|
|
 |
mir4o Активен потребител

Регистриран на: 16 Авг 2005 Мнения: 64 Местожителство: Пловдив/Царево
|
Пуснато на: Пет Дек 23, 2005 14:26 Заглавие: |
|
|
Ето едно простичко решение:
http://sound.westhost.com/project42.htm
Онзи ден се опитах да го направя, но вентилаторът работеше постоянно и не се изключваше, сигурно нещо съм объркал. Но авторът гарантира, че работи, така че можеш да пробваш и с него.  _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 23, 2005 15:51 Заглавие: |
|
|
Това,което предлага Мирчо със сигурност е добро!От Род Елиът кофти нещо не е излизало Можеш спокойно да го правиш,гледай да не объркаш нещо  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 23, 2005 16:53 Заглавие: |
|
|
Това определено ми хареса
Сигурно ще се спра на него