Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Къде сте сега Бай Тишане и Токио .......
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пон Дек 26, 2005 19:58    Заглавие: Къде сте сега Бай Тишане и Токио ....... Отговорете с цитат

Къде сте сега мили колеги да помагате като преди месец ме упрекнахте че не искам да вземам SHARP за ремонт.Послушах ви и приех третия SHARP за тая година и станах пишман. Телевизорчето е 14" модел 37DM-23H. Имам му и схемата.Имам и едно същото което годиняса тук в склада.Тая сутрин клиента го носи с дефект че само свети със снежинки не избира нищо и не превключва канали.След половин часова молба от страна на клиента го взех като мислех че ще мина само с памет Тя е smd но аз нали вече си имам станция Wink за пет минути я свалих и запоих нова . Телевизора вече може да изкарва меню и да избира програмите. Пуснах го ама обиколи трите обхвата и само в ДМВ вхана една със снеговалеж .На тунера идват напреженията той е пет волтов.Идва и варикапното . Реших че е тунера купих нов и с него пак така.
Сега първия въпрос ми е дали трябва да се запише паметта или така с празна трябва да стане.Мисля че миналата година ми дойде едно такова заключено и като смених паметта тръгна.
Второ тогава остава да е дефектна ТДА8840 също smd или пък нещо около нея.Ако направя тоя телевизор то със същия дефект е и другото и то ще стане.Сега сте вие на ход... Very Happy
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 26, 2005 20:06    Заглавие: Отговорете с цитат

В памета са стойностите на АРУ-то Влез в сервиз и ги мръдни малко.
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Пон Дек 26, 2005 20:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Коцев пусни му междинна 38 мгхц от ЛАСПИ на входа на ПАВ на TDA и виж какво ще стане.Вероятно с празната няма да стане защото АРУ може да е на кофти положение.Ако е така и имаш входа в сервиз опитай да го поразмърдаш или търси дъмпче.Успех Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
omegata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: gabrovo

МнениеПуснато на: Пон Дек 26, 2005 20:09    Заглавие: Отговорете с цитат

ето и дъмп за модела
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пон Дек 26, 2005 20:23    Заглавие: Re: Къде сте сега Бай Тишане и Токио ....... Отговорете с цитат

коцев написа:
Къде сте сега мили колеги да помагате като преди месец ме упрекнахте че не искам да вземам SHARP за ремонт.Послушах ви и приех третия SHARP за тая година и станах пишман. Телевизорчето е 14" модел 37DM-23H. Имам му и схемата.Имам и едно същото което годиняса тук в склада.Тая сутрин клиента го носи с дефект че само свети със снежинки не избира нищо и не превключва канали.След половин часова молба от страна на клиента го взех като мислех че ще мина само с памет Тя е smd но аз нали вече си имам станция Wink за пет минути я свалих и запоих нова . Телевизора вече може да изкарва меню и да избира програмите. Пуснах го ама обиколи трите обхвата и само в ДМВ вхана една със снеговалеж .На тунера идват напреженията той е пет волтов.Идва и варикапното . Реших че е тунера купих нов и с него пак така.
Сега първия въпрос ми е дали трябва да се запише паметта или така с празна трябва да стане.Мисля че миналата година ми дойде едно такова заключено и като смених паметта тръгна.
Второ тогава остава да е дефектна ТДА8840 също smd или пък нещо около нея.Ако направя тоя телевизор то със същия дефект е и другото и то ще стане.Сега сте вие на ход... Very Happy

Тук съм, коцев, но аз не съм те карал да приемаш Шарпове. Казах само да не се заричаш, щото никога нищо не се знае. Ето, че съм познал, че онзи SHARP няма да ти е последен Smile .
С удоволствие ще ти помогна, само кажи какво ти трябва. Има две точно такива шасита, ще помагам с части. Ти само трябва да намериш къде е дефекта.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пон Дек 26, 2005 20:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Да работата става напечена .Утре първо ще пробвам в сервизно меню да доуклепя паметта и ако не стане ще я презапиша с тая която ми пратихте .Ако и това не помогне то те са само четири болта завивам ги и ....пей сърце.Както е дошъл така и ще си отиде. Very Happy
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Дек 26, 2005 21:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Пиши смело паметта.Тия са капризни към нея а с празна пак ,че е тръгнал.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пон Дек 26, 2005 21:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Коцев остави го да отлежи ден ден два Wink ще го оправиш не си от вчера в занаята Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 26, 2005 21:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Пак добре че не си жена, щеше гащите да са ти вечно свалени Laughing , ами връщай ги тези с шарповете бре, и без това си затрупан с работа Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Пон Дек 26, 2005 22:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Айде Коцев свършил си голямата работа остава да оправиш сервиза и си спец по шарповете.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети