| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ИванВас Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2006 17:43 Заглавие: Странен проблем с пасивен филтър |
|
|
Честита Нова Година,да сме живи,здрави и много пари другото ще си го купим Сега за проблема.Искам да накарам едни говорители да свирят само среди и високи без много бас,някъде от около 350-450 Hz нагоре.Сметнах си филтрите(от II ред),навихси ги и ги пуснах да ги пробвам.Но не ми харесаха как свирят .До средата от цялата мощност е добре,но нататък нещата се оплескват.Запо4ват много гадно да гъгнат особенно ако удари бас.Пробвах с по-дебела тел,с други кондензатори,но нищо Стигнах до извода,4е проблема е 4е няма басговорител.Някакви идеи как да реша проблема си?Благодаря предварително. _________________ няма начин да няма начин |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bily Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2006 19:31 Заглавие: |
|
|
Как стигна до този извод? Сложи бас и нещата се оправиха?
Не съм сигурен! |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2006 19:46 Заглавие: |
|
|
Ти май си навилал като ти дойде (на око) и без да смяташ. Вземи измери колко mH ти е индуктивността, също и кондензаторите. Да не си сложил електролитни, понеже и това съм виждал След като дадеш данните, ще ти отговорим на въпроса. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2006 1:49 Заглавие: |
|
|
Не съм ги правил както ми падне.Вси4ко съм смятал с "XOver Pro".Пробвах с електролитни и с нелектролитни кондензатори,все тая.Отна4ало вклю4их един бас и се пооправи,после зака4их един товарен резистор и се подобри леко,но не достатъ4но. За 300 Hz : C -104mF; L-2.85mH. L е навита с тел 0.6кв.мм за P-30-35W. _________________ няма начин да няма начин |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2006 8:20 Заглавие: |
|
|
| ИванВас, това означение какво точно означава? |
|
|
 |
инж.Васил Сапунджиев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2006 9:01 Заглавие: |
|
|
Може да ти се насища сърцевината на бобината! Ако не знаеш, да зснаеш, че бобината е от женски род и може да ти поднесе всякакви изненади! _________________ Ако човек се напъва упорито, все нещо ще излезе на бял свят! |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2006 15:23 Заглавие: |
|
|
| инж.Васил Сапунджиев написа: | | Може да ти се насища сърцевината на бобината! Ако не знаеш, да зснаеш, че бобината е от женски род и може да ти поднесе всякакви изненади! |
В кръга на шегата е написаното по-горе, обаче съм попадал и на такива филтри с магнитна сърцевина, изработени от некой си ... _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2006 15:49 Заглавие: |
|
|
Аз не видях да се споменават сърцевини Най вероятно ти криви самия усилвател,защото след отфилтрирането се налага да го усилваш повече за да чуеш много звук и усилвателя влиза в ограничение,ако имаш осцилоскоп погледни. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2006 19:42 Заглавие: |
|
|
Бобините са без сърцевина. И аз отна4ало реших,4е криви усилвателя но при една и съща мащност без филтър свири добре,а с филтър гъгне и това само при по-голяма сила ,ина4е си е ок.
Това "C -104mF "озна4ава 104 микрофарада(за RC).Мисля,4е проблема е 4е няма товар исе 4удя как да го реша.Ако някой има идея ще се радвам да я сподели. _________________ няма начин да няма начин |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2006 20:43 Заглавие: |
|
|
| ИванВас написа: | | Това "C -104mF "озна4ава 104 микрофарада(за RC). |
Това обозначение нещо не ми се връзва.
Не ме разбирай погрешно, но ми се струва че някаде бъркаш.
Какво точно пише на кондензатора? |
|
|
 |
|