| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 28, 2006 15:37 Заглавие: Филипс 20PT1342/58 шаси L6.1 подскача картината |
|
|
Колеги първо искам да попитам преди да съм го съсипал от ровене . Картината на всички програми подскача около 1 см нагоре при промяна на изображението . В смисъл когато от студиото изображението е нормално но щом превключат да дадат нещо друго веднага подскочи 1 см и пак се успокои. Така е и при филмите и другите предавания. Единствено за сега пробвах като намалям АРУто но пак трепка. Та въпроса ми е дали може от памет от АБЛа от електролитите в захранването но пък когато картината не променя кадъра то тя не подскача а само с промяната на кадъра подскача и се чува едно пукане в говорителя в такт с подскачането. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 28, 2006 16:40 Заглавие: |
|
|
Намали яркост и контраст до толкова че да виждаш картината и кажи как се държи. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 8:29 Заглавие: |
|
|
При намалени яркост и контраст го няма това подскачане _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 9:58 Заглавие: |
|
|
Значи проблема е в АБЛ. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 10:12 Заглавие: |
|
|
Да пада захранването на 8362 на 7.6в при максимален контраст. При намален се вдига до 7.9в Смених електролитите но пак се влияе. При откачена база на транзистора 7423 вече си ги имам твърдо 8 в на 10 краче на 8362 но при увеличен контраст пак подскача. Сега ще пробвам и с друга схема 8362. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 15:25 Заглавие: |
|
|
Колега при мен шасито е L6.1 Така че тук няма такъв транзистор Имам я и схемата и се бълтая с телевизора но тъкмо седна да го правя и дойдат "активни "борци и почвам техните телевизори и не остава време за по дълбоки изследвания . Все пак се спирам че всичко е около АБЛа _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
yugo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 17:38 Заглавие: |
|
|
| А ТХОто сменяно ли е?Ако е ,то сложи К-Е на крайния на развивката още едно 1н кондензатор. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 19:31 Заглавие: |
|
|
ТХОто си е оригиналното.Една част от ТХОто и крайния транзистор са заедно с захранването и са отделени от останалата част на телевизора. Сега констатирам че с увелечавайки контраста 95 в падат на 90в и съответно намаляйки го се вдигат на 95в. Според мен сега трябва да търся дефекта в захранването. Смених ги всичките електролити но пак е така . Има там някакви ценери транзистори и утре ще ги проверя и тях.Дано до срещата в Рибарица пък стане...  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 20:43 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | | ТХОто си е оригиналното.Една част от ТХОто и крайния транзистор са заедно с захранването и са отделени от останалата част на телевизора. |
Дали няма един кондензатор м/у двете части?
(Ако съм разбрал правилно, че няма отделно ТХО и импулсен траф?) |
|
|
 |
|