| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2006 11:17 Заглавие: PSU |
|
|
Имам следния проблем докараха ми за ремонт едно изпушило захранване.Проблемът ми е непознат ( до момента не съм го срещал ) Служебното захранване е налице. Когато тръгна да го включвам се чува пищящ звук от някой от трансформаторите и загасва. Бушонът не гори. Дайте идеи от къде е проблема.Аз клоня към интеграла ама не ми се сменя просто ей така нека започнем да си ценим времето
Благодаря Ви предварително!!! _________________ eng. M.Gelkov |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2006 11:31 Заглавие: |
|
|
Провери ли диодите на изхода? _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2006 15:47 Заглавие: |
|
|
естествено то това си е първата работа _________________ eng. M.Gelkov |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2006 16:44 Заглавие: |
|
|
Съпротивлението 5V до GND и 12V до GND? Може да е кондензатор/резистор за товар/трансформатор.
Наскоро ми попадна едно което беше направо невероятно отвътре - имаше си всичко, кондензаторите - качествени, на входа кондензаторите - по 500uF - песен, обаче трафа беше изгорял:( |
|
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2006 20:36 Заглавие: |
|
|
Пустия му траф смених го и тръгна. Ама сега пък нямам 3.3В. На радиатора с изходните изправители са три ТО220. И трите ли са диоди или едното е схемата за 3.3В ??? Защото на трафа ми се струва че няма отделна намотка за 3.3В Благодаря Ви предварително _________________ eng. M.Gelkov |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2006 21:13 Заглавие: |
|
|
| gelkov написа: | | На радиатора с изходните изправители са три ТО220. И трите ли са диоди или едното е схемата за 3.3В ??? |
Е то освен, че са в този корпус сигурно и пише нещо на тях?
А пък ако едното е схема, то входа и трябва да е към някой от другите два и твърде вероятно (да не кажа задължително) ще да има електролитни кондензатори и на входа и на изхода. |
|
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 06, 2006 21:19 Заглавие: |
|
|
Ще те разочаровам RC все пак говорим за Китайска работа - кондензатори НЯМА, но входа на тая схем е сварзан към 5В и от там изходът и е към 3.3В Гадното е че означенията на схемата са некви странни... в крайна сметка взех от едно друго прецакано захранване въпросната схема и ОТ ДВЕ НАПРАВИХ ЕДНО . Абе шибани китайци!!! Все повече се обеждавам в това. Можеш ли да сложиш трансформатор 1см за служебно захранване и да си мислиш че ще държи???? . А и между другото едно въпросче - когато служебното захранване е високо и изходните напрежения са високи - Не мога да си го обясня??? Като нормализирам слуйебното - и изходните се нормализират. Защо се получава така???  _________________ eng. M.Gelkov |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 06, 2006 22:05 Заглавие: |
|
|
gelkov, не разбрах съвсем какво има, и какво няма (и с какво искаш да ме разочароваш ) но има определени принципи (и изисквания в схемотехниката) които дори и китайците ги спазват (не коментираме елементите с които го правят).
Но, ако не можеш да се ориентираш в ситуацията - потърси друг, който може.
Абракадабрите "от две в едно" обикновенно означават, че проблема е някъде там (ама къде точно, не е съвсем ясно... )
P.S. Като няма кондензатори (ако, в което ми е трудно да повярвам / щото и техните кондензатори трябва да се харчат/), то все едно, ако имаш регулатор то на входа му трябва да влиза нещо вече изправено, ама що ли да го пиша ти сигурно си ги знаеш тези неща...
Последната промяна е направена от RC на Съб Яну 07, 2006 10:40; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 0:04 Заглавие: |
|
|
но входа на тая схем е сварзан към 5В и от там изходът и е към 3.3В
Входът е взет от изправеното +5В може би аз не съм се изразил коректно. Това имах предвид. А относно:
Абракадабрите "от две в едно" обикновенно означават, че проблема е някъде там (ама къде точно, не е съвсем ясно... Sad )
За мен този твой коментар е НАПЪЛНО безсмислен. Каква е връзката между това да вземеш от едно нещо, което е ЧАСТИЧНО повредено, части и да ги сложиш на друго и това да НЕ ЗНАЕШ какъв е проблемът???? Нямам претенциите да съм разбирач, но на доста места съм гледал професионалисти как правят точно това - ОТ ДВЕ НЕРАБОТЕЩИ НЕЩА ПРАВЯТ ЕДНО РАБОТЕЩО. Не виждам нищо лошо в това. _________________ eng. M.Gelkov |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2006 9:21 Заглавие: |
|
|
| Странния елемент е най обикновен полевак. |
|