| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 01, 2006 19:54 Заглавие: защо гори 6108 в шаси 11АК19Pro |
|
|
| Чнг колеги ,да сте живи и здрави и спорна да е ! Ударил съм го и аз на почивка ,но един проблем ме човърка ,та искам да питам за идеи. Преди около месец бях правил един Vestel с указаното шаси ,не потегляше екрана ,след смяна на TDA 6108-RGB крайното стъпало на платката на кинескопа заработи ОК. Оттогава обаче два пъти се връща с изгорял чип ,сменям го и сега пак разбрах ,че е загинал. При мен е работил по 5 часа ,не грееше ,захранването беше 200 в. .За мой късмет обаче собствениците занесли на мястото на Вестела ,друг ТВ ,който май е изпрегнал по същия начин. ТВ-тата са били вързани към кабелна ! Дайте някоя идея-може ли от напрежение по кабелната през шасито да се получи такова нещо ,или пробиви в кинескопа ,само че първия път го ползвах 4 дена. Аз нямам кабелна ,работя със стайна антена. Масата на платката на кинескопа е свързана към екрана на същия ,но знае ли човек.Ще съм благодарен за идеи ,схемата не е скъпа ,но смяната си е играчка. Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2006 0:11 Заглавие: |
|
|
| Според мен не е добър вакуума в кинескопа и прави вътре пробиви. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2006 9:11 Заглавие: |
|
|
Виж си пощата.Изпратил съм ти технически бюлетин на Vestel.Точно твоят проблем е описан там. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2006 11:13 Заглавие: |
|
|
| Аз слагам последователно на 200в. един ценер 36в./1.3w .Напрежението е малко повече от 200в. и не знам защо но оказва влияние. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2006 16:56 Заглавие: |
|
|
| Фикри ,бюлетина е интересен ,но откъде може да се намери новата версия на тази платка ,или поне по какво се различава от старата ,не може ли да се доработи ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2006 17:54 Заглавие: |
|
|
Нямам идея, но ще потърся по стари бюлетини. _________________ http://www.velox-systems.eu/
|
|
 |
yugo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 04, 2006 22:27 Заглавие: |
|
|
| Не беше ли изгоряло Rчето ,което е в изправянето на 200в?Мисля че трябваше да бъде някъде 30 40ома.Огледай хубаво самия цокъл има ли разрядници! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2006 7:40 Заглавие: |
|
|
Всички бюлетини ги има във файлообменника. _________________ http://www.velox-systems.eu/
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2006 22:14 Заглавие: |
|
|
| Ще ги тегля и чета ,благодаря! В краен случай ще наслагам разрядници от мониторни платки ,имам доста. |
|
|
 |
dimitar_cher Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 06, 2006 0:39 Заглавие: |
|
|
каква марка е кинескопа и ако можеш намали изкуствено консумацията на ТХО, като поставиш по-голям кондензатор между емитер колектор на БУ и с още една бобина линейност го събереш отстрани. тогава тв ще се разпъне вертикално и това е знак, че тока е паднал. след това събираш и вертикалния размер и според мен ще стане. когато са нови кинескопите на пръв поглед не си личи качеството на картината е ок. Много кинескопи , които са проблемни се спасяват по този начин. Успех.
забравих да ви пиша за кондензатора от 1нф до 4.7нф максимално 1600- 2000 волта, а бобината за линейност аз ползвам от грундиковите шасита бяла на цвят с голям ферит, който се върти и се донастройва идеално. според мен каквито и разрядници да се слагат няма да се спаси положението щом толкова често изгаря схемата. Спасението е по-ниско високо напрежение от ТХО и по-малко разряди в шийката на кинескопа. Успех. |
|
|
 |
|