Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

da znaete kak se pravi zahranvane po LAN MREJA
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
stamen_p
Гост

МнениеПуснато на: Съб Юли 31, 2004 19:05    Заглавие: da znaete kak se pravi zahranvane po LAN MREJA Отговорете с цитат

kak se pravi zahranvane po lan kabel za po dalgo raztoianie
Върнете се в началото
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Юли 31, 2004 20:44    Заглавие: Отговорете с цитат

По 7 и 8 проводници пускаш 20-25V DC а при хъба който използваш за репийтър поставяш стабилизатор на напрежение равно на захранващото на хъба.

Проблема при дистанционното захранване е че при мълнии се индуктират много по високи напрежения в кабела и се увеличава многократно риска от поврвди на хъбовете и устройствата включени в крайните точки.

За да избегнеш това е задължително да използваш LAN протектори чиито защитни изводи са дадени към земя.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ToHu
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Авг 01, 2004 0:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Хм а заюо да е по високо индуцираното напрежение, аз не виждам причина.
По въпроса, използваш и двата чифта за да имаш по малко съпротивление. Ако еза един суи няма голямо значение но за повече има. При 60 V и импулсни стабилизаори може да покрие 7-8 участъка по 100 м, при 80 V около 12-13 участъка, естествено всичко зависи от КПД-то на стабилизаторите и консумацията на суичовете, е естествено и дължината на трасето. Има готови решения, погледни тук eldevice.net , easy power II, в момента вече не го предлагам но мисля мога да ти дам информация кой го произвежда, а скоро ще пусна статийка по тая тема в бъг бг
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Авг 01, 2004 10:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Петров написа:
По 7 и 8 проводници пускаш 20-25V DC а при хъба който използваш за репийтър поставяш СТАБИЛИЗАТОР на напрежение равно на захранващото на хъба.

Мисля че, може и без стабилизатор, тъй като такъв е вграден във swithc-а и той е за 5V.А адаптера казват че трябвало да е 7,5V.Еми 7,3V е минималното входно за 7805.... има някаква връзка това 7,5 със стабилизатора-възможно най високо КПД.Но аз моя switch му пуснах и 30V директно!И си бачкаше!Най добре е да се отвори и да се види какъв стабилизатор има и в справочник да се провери какво напрежение са допуска на входа му.За 7805 е 30-35V.Е за по високо напрежение едно по-голямо резисторче ще оправи нещата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
lachko973
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 01, 2004 15:22    Заглавие: опаа :) Отговорете с цитат

За 7805 е 30-35V.Е за по високо напрежение едно по-голямо резисторче ще оправи нещата.

Smile Това все едно не съм го видял Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гост
Гост

МнениеПуснато на: Нед Авг 01, 2004 17:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Моята мрежа сам я направил така: пускам 60V променливо по кабела като трфа ми е доста корав около 250 W, после при суича го прекарвам през едно импулсно което ксам си изработвам но ги има и готови в сайта на www.neomontana.dir.bg така захранвам приблизително около 10 поредни суича а на края сам поставил една платка с едно реленце което ми прекасва следващото захранване и после още толкова сучлета.Като започне грамотевична буря като изключа основния траф които е при мен се спират и другите които имам по абонатите.
Дано да сам бил полезен.
Върнете се в началото
lachko973
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 02, 2004 1:42    Заглавие: това е верния отговор Отговорете с цитат

Браво! Точно така се прави.
Може и тук там да се премятат surge protectors за разнообразие, но това не е тема да дискусията Very Happy.
Иначе това е правилната топология на Power over ethernet-a (Правилна и възможно най-ефтина, защото само фантазията може да ограничи броя на нужните и не чак толкова гъзариики, с които да се глези доставчика и да се хвали пред конкуренцията Mr. Green ).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
slav4o_com
Гост

МнениеПуснато на: Сря Авг 04, 2004 20:18    Заглавие: Re: опаа :) Отговорете с цитат

lachko973 написа:
За 7805 е 30-35V.Е за по високо напрежение едно по-голямо резисторче ще оправи нещата.

Smile Това все едно не съм го видял Smile

Question Question Ами ако се по кабела се пусне до =30V стабилизатора в суича ще си работи.Ако е по високо трябва да се постави последователно гасящ резистор който ще намали по високодо напрежение до под 30V.Това имам предвид.В крайна сметка един траф, един крец,един електролитен кондензатор (по голям) и няколко по мощни резистора ще свършат работа. Very Happy
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 04, 2004 20:43    Заглавие: Отговорете с цитат

slav4o_com, мислиш ли, че е така както си го представяш???? !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
slav4o_com
Гост

МнениеПуснато на: Сря Авг 04, 2004 23:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Имах един switch и съм му пускал 30V Exclamation . А се водеше че е за 7,5 Волта ( Idea което е малко над 7,3 - минималното входно за 7805, за да има голямо КПД стабилизатора и адаптера да не се товари излишно Idea )... ми ако има възможност да се отвори switch-a и се установи наличие на такъв стабилизатор какъв ще е проблема Question Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети