| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DAFY Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 18, 2005 18:37 Заглавие: Повреден монитор Olivetti CDU 1554 |
|
|
монитора има малък дефект но не мога да разбера от каде е.Повредата е следната: картината е свта на около 3-4см и се върти от горе на долу по екрана ... ако някой може да ми намери схема поне на някакво Оливтти ще бъда безкраино Благодарен !
E-mail: [email protected]
Със Здраве! _________________ Дори и "най-добрия" има нужда от помощ, понякога ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 8:43 Заглавие: Re: Повреден монитор Olivetti CDU 1554 |
|
|
| DAFY написа: | монитора има малък дефект но не мога да разбера от каде е.Повредата е следната: картината е свта на около 3-4см и се върти от горе на долу по екрана ... ако някой може да ми намери схема поне на някакво Оливтти ще бъда безкраино Благодарен !
E-mail: [email protected]
Със Здраве! |
в какъв смисъл се върти нагоре надолу дефинирай по добре въпроса си и може да помогнем |
|
|
 |
DAFY Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 25, 2005 18:00 Заглавие: Monitora Olivetti |
|
|
--------------------------------
- -
- Картина -
- -
- -
- -
- -
- -
- -
- -
- -
- Картина -
- -
- -
- -
- -
- -
- -
- -
- Картина -
това се получава .... разпъната си е нормално в ляво и дясно но нагоре и надолу е свита и се движи от горе на долу ... както е схемата ... незнам как да ви го обясня по др. начин.
/хоризонтално е разпъната нормално, вертикално е свита и се движи/
хайде пак сте Вие на ход... нямам схема и не знам кое каде му се намира ... _________________ Дори и "най-добрия" има нужда от помощ, понякога ! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Авг 25, 2005 18:51 Заглавие: |
|
|
| Явно няма вертикална синхронизация. Ако можеш да го пуснеш друга честота опитай и кажи какъв е резултата, но явно има проблем със вертикалното отклонение, възможно е дори да е прекъснат проводника за кадровите (вертикалните) импулси от кабела към видеокартата. Ако пък си му пуснал например 40 Hz то надали ще може да се синхронизира картината. А може просто да не е настроена вертикалната синхронизация, може би има външно регулиране някъде. |
|
|
 |
Embar Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 26, 2005 10:58 Заглавие: Забравяте това |
|
|
Колегата пише, че картината му е сгъната по вертикала с 3-4 см, значи действително има някакъв проблем във вертикалното, може би кондензатор... Въпрос на ровене... _________________ Човек се учи цял живот
и все пак умира ненаучен! |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 26, 2005 15:21 Заглавие: |
|
|
| Презапой първо чипа на вертикалата, ако не помогне смени и кондензаторите около него и накрая остава и самия чип. |
|
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 26, 2005 15:32 Заглавие: |
|
|
| Провери има ли го двуполярното захранване +/- 12 волта. |
|
|
 |
DAFY Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 04, 2005 19:01 Заглавие: Monitor Olivetti |
|
|
Захранването му е ОК! има си напреженията написани по Платката .
кондензаторите сам мерил един по един имат отклонение не поже4е от 10% /мисля че е допустимо/ ако е 1 микро фарад като го премеря е около 900нано фарада ... струва ми се че е нормално.
чиповете са му едни големи сега ще гледам кои за какво е /дано ги има из и-нет-а че ми писна вече... Ако имах пари за друг бих го засилил...
за жалост скоро не се очертава да имам ... помагайте !
Студентите в Сливен не сме от тия дето имат ...
Благодарско за саветите... аз продалжавам да се мъча с Оливетти-то ! _________________ Дори и "най-добрия" има нужда от помощ, понякога ! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Сеп 04, 2005 20:14 Заглавие: Re: Забравяте това |
|
|
| Embar написа: | | Колегата пише, че картината му е сгъната по вертикала с 3-4 см, значи действително има някакъв проблем във вертикалното, може би кондензатор... Въпрос на ровене... |
Tя като се промени честотата на кадрите може да се свие. И вероятно се е увеличила и затова се е посвила картината. А като се увеличи не може да се синхронизира. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 05, 2005 6:38 Заглавие: |
|
|
| Ти кондензаторите не ги мери ,ами шунтирай или сменяй .Капацитета не винаги е единствения критерий. Колкото и да нямате пари ,все 10-20 стотинки за кондензатор ще намериш.Иначе жалко за съветите! |
|
|
 |
|