| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
guest Гост
|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2005 17:05 Заглавие: Възможно ли е да ми крадат тока? |
|
|
| Възможно ли е да ми крадат тока? През нощта навърта 10 KW при положение че нищо не е включено, в същото време съседа има 3 климатика и има 6 KW, та въпроса ми е може ли той да направи така че моя ел.мер да навърта от неговия ток? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Dobri Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2005 20:43 Заглавие: |
|
|
Всичко е възможно!  |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2005 20:45 Заглавие: |
|
|
Зависи де е тъблото  |
|
|
 |
Гост Гост
|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2005 20:54 Заглавие: |
|
|
| Ами таблото е зад главния вход - имат и ключ за него!! Има ли такива устройства тк понякога не му върти ток докато моя се скъсва да върти |
|
|
 |
recket Активен потребител

Регистриран на: 15 Фев 2005 Мнения: 55 Местожителство: Някъде из Тополи но незнайно къде
|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2005 23:05 Заглавие: |
|
|
Кат нищо.На нас ни крадоха вода ама като ги спипахме байка им жална.Тръбите минаваха през стената на тяхната маза и от там копелетата с извинение.
Правери от де минават кабелите и пробай следното нещо.
Ако бушонът ти (главния) и примерно 100A смениго с 20 обаче исключваш всичко халдилници климатици и т.н.Ако си с бушони по тънка жица.И ако изгори начи някой ти бърка в джоба.
За ампеража прецени добре и да не забравиш да исключиш всичко щото в противен случай изгаря жицата или пада предпазитеря.
Успех и внимавай с токовете. _________________ Intel&Windows perfect combination!!! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2005 23:14 Заглавие: |
|
|
| Вземи едни токови клещи назаем отнякъде ,или си купи за 20тина лева от Илиенци/ще се изплатят ,повярвай ми/ ,спри по -мощните консуматори у вас и премери с клещите тока през фазата преди или след твоя електромер. След това ще ти стане ясно каква мощност се консумира -220Хтока ,ако е над 1000 вата -работата е ясна. С клещите мериш без да прекъсваш веригата ,което е единствената възможност при елтаблата/нали са пломбирани/. |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2005 21:51 Заглавие: |
|
|
Приятелю, вземи и си развий бушона след електромера, тоест спираш всякакво захранване до вкъщи и след това гледаш дали диска на електромера има самоход, но пак едва ли от самоход ще ти навърти 10Кв. Та спри си тока и пак виж да си сигурен и ако пак ти навърти киловати викни енергото да видят тая работа. Можеш и самостоятелно да ги оправиш крадците на ток, но е ОПАСНО!!!. Просто откачваш нулевия проводник на конкретния крадец(комши) и му подаваш друга фаза на него, напрежението става 380V, и всички климатици и уреди на комшито-крадец отиват каде?- на контейнера. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Мар 04, 2005 10:47 Заглавие: |
|
|
идеята е МНОГО свежа.
Все пак Владо не забравяй ДВЕ основни неща:
1. Бойлера по принцип е заземен през ВиК инсталацията
2. Ако някой в комшиите го тресне тока, после ще гледаш небето на квадратчета.
Иначе съм абсолютно "за" да му пуснеш 400- 500 волта през трансформатор и по твоята жица, но занулено / и у вас си отвиваш главния бушон на малкото табло /, та тариката да се научи къде зимуват раците
п.п. Гост, откъде си? _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 04, 2005 14:06 Заглавие: |
|
|
Отиваш на сайта на вашето "Електроразпределение" и му проверяваш сметката, има за 2 години назад. Ако примерно изведнъж му е спаднала консумацията от 50 на 10 лв, а твоята точно тогава се е вдигнала, работата е ясна. През деня как е? Отвий бушона или спи главния и ако му спрат климатиците - пак е ясна работата. Ти с какво се топлиш? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 04, 2005 20:41 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: | идеята е МНОГО свежа.
Все пак Владо не забравяй ДВЕ основни неща:
1. Бойлера по принцип е заземен през ВиК инсталацията
2. Ако някой в комшиите го тресне тока, после ще гледаш небето на квадратчета.
Иначе съм абсолютно "за" да му пуснеш 400- 500 волта през трансформатор и по твоята жица, но занулено / и у вас си отвиваш главния бушон на малкото табло /, та тариката да се научи къде зимуват раците
п.п. Гост, откъде си? |
Правилно за това не бях помислил. Хубаво е че навреме се намеси с твоя пост, иначе щеше да стане лошо. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
|