| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 10, 2006 15:49 Заглавие: Схема за Samsung CB-3352X |
|
|
Колеги, в момента съм в Мадрид (Испания) и ми трябва схемата на това телевизорче, или поне с какво шаси е. Телевизорчето е 14 инча и е Made in UK. Захранването му е с хибриден чип и транзистор, процесора му е на Филипс, RGB - TDA8361. Проблема му е, че не може да се гаси от дистанционното. Само процесора се изключва, изчезва OSD-то, спира и звука, но екрана продължава да свети на последната програма, на която е бил. Ясно е, че дефекта е в силовата част, която пали и гаси телевизора, но няма нито реле, нито транзистор от рода на BUT11.
Предварително благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 10, 2006 15:56 Заглавие: |
|
|
Шасито не е ли написано от страна спойки под ТХО? _________________ Димитър |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 10, 2006 16:22 Заглавие: |
|
|
По спомен имаше модел на Samsung чиито st.by беше с транзистор средномощен и спираше захранването на 12-те в. Намираше се между захранването и процесора . там прекъсваха няколко резистора , или спойки тъй като нагряваха доста. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
mironov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 10, 2006 16:23 Заглавие: |
|
|
Може би има TDA8133/KA7630 или TDA8138  _________________ Живей всеки ден така все едно ти е последен защото рано или късно ще се окажеш прав. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 10, 2006 17:09 Заглавие: |
|
|
| Noel написа: | | По спомен имаше модел на Samsung чиито st.by беше с транзистор средномощен и спираше захранването на 12-те в. Намираше се между захранването и процесора . там прекъсваха няколко резистора , или спойки тъй като нагряваха доста. | Благодаря, Noel, предполагам, че ще излезеш прав. Имаше до процесора две съпротивления, които доста са загрявали, но не видях мощен или средномощен транзистор до тях. Извинявам се за оскъдната информация, която давам за телевизора, но го гледах снощи към полунощ на леглото в една слабоосветена стая. Тук нямам нито условията, нито уредите и удобствата, които имам в сервиза си.
Когато имам възможност пак ще го отворя и разгледам, дано да е през деня.
Благодаря на всички, които писаха по темата ми. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 10, 2006 17:11 Заглавие: |
|
|
| mironov написа: | Може би има TDA8133/KA7630 или TDA8138  |
mironov, дано да няма такъв чип, защото тук няма от къде да се купи. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Яну 10, 2006 17:19 Заглавие: |
|
|
Ей в Испания отиде и там те хванаха на работа.Няма отърване тази наша орисия  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 10, 2006 17:39 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: | Ей в Испания отиде и там те хванаха на работа.Няма отърване тази наша орисия  |
bai_tishan, тук съм по един много неприятен повод, който не пожелавам и на душманите си.
Опитвам се да бъда поне малко полезен на хората, които ми се обадиха, посрещнаха, приютиха и ми оказват безценно съдействие. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Яну 10, 2006 17:46 Заглавие: |
|
|
| Tokio написа: | | bai_tishan написа: | Ей в Испания отиде и там те хванаха на работа.Няма отърване тази наша орисия  |
bai_tishan, тук съм по един много неприятен повод, който не пожелавам и на душманите си.
Опитвам се да бъда поне малко полезен на хората, които ми се обадиха, посрещнаха, приютиха и ми оказват безценно съдействие. |
ОК сори. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 10, 2006 19:12 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: |
ОК сори. |
Няма проблем, вече всичко е под контрол, но само аз си знам как съм се чувствал от 1-ви януари на обяд до преди ден-два. |
|
|
 |
|