| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 9:51 Заглавие: Възстановяване на клавиатури? |
|
|
Как мога с достъпни средства да възстановя проводящата гума на една клавиатура за телефон. Варианти с лепене на станиол, изрезки от "чаршаф" на GSM и т.н. не ме устройват. Не карат и месец. Нещо като проводяща боя по би ми свършило работа.
Приемам всякакви идеи. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 10:07 Заглавие: |
|
|
Продават се "бенки" от такава гума.Изрязва се старата износена ,почиства се с кореселин и се лепи със силикон.Аз имзм платна такава гума ,със замбата си сека такива и до сега не са ми връщали ДУ или телегон направен така.Мога да ти пратя едно платно-за 1 година отива половин платно-зависи колко ще направиш разбира се _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 11:25 Заглавие: |
|
|
| Понякога каталожните търговци пращат чипове в едни черни найлонови пликове,които са силно проводими,изрязани от тях кръгчета и залепени с лепило за гуми, вършат добра работа не се налага изрязване на старата гума. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 14:23 Заглавие: |
|
|
| Това прилича на графитна смазка ,но май няма адхезия да залепне. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 17:19 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | ... май няма адхезия да залепне. |
"Leaves a thin silver-grey film that perfectly adheres to plastic, metal, wood, glass, ceramic...etc." - би трябвало да залепне. Преди време имах друг графитен спрей, бях пръснал от него върху плоскост с гладко меланиново покритие; после нямаше изчистване с каквото и да го търкам.
Според мен не е смазка /въпреки, че пише "The graphite film is an excellent dry lubricant"/, по-скоро основната идея е лесно да се екранират апаратури. Бях го купил за възстановяване на дистанционни, но не ми се е удавала възможност да го пробвам. Ще поекспериментирам тия дни като остане време. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 13, 2006 0:49 Заглавие: |
|
|
| мульо написа: | | ELP написа: | | ... май няма адхезия да залепне. |
"Leaves a thin silver-grey film that perfectly adheres to plastic, metal, wood, glass, ceramic...etc." - би трябвало да залепне. Преди време имах друг графитен спрей, бях пръснал от него върху плоскост с гладко меланиново покритие; после нямаше изчистване с каквото и да го търкам.
Според мен не е смазка /въпреки, че пише "The graphite film is an excellent dry lubricant"/, по-скоро основната идея е лесно да се екранират апаратури. Бях го купил за възстановяване на дистанционни, но не ми се е удавала възможност да го пробвам. Ще поекспериментирам тия дни като остане време. |
Би трябвало да стане. Колко пари си дал за него? Проблемът е само ако остане и на платката след първото натискане.
P.S. Получи ли превода? _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума.
Последната промяна е направена от Vaklin на Пет Яну 13, 2006 0:53; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 13, 2006 0:52 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: | | Продават се "бенки" от такава гума.Изрязва се старата износена ,почиства се с кореселин и се лепи със силикон.Аз имзм платна такава гума ,със замбата си сека такива и до сега не са ми връщали ДУ или телегон направен така.Мога да ти пратя едно платно-за 1 година отива половин платно-зависи колко ще направиш разбира се |
На мен ми трябва да си ремонтирам DECT'а, че ми писна по три пъти да натискам един и същ бутон. Т.е. 20 "бенки", с резервните 40. Ако ми ги отсечеш и ми ги пратиш по пощата в едно пликче ще съм повече от благодарен. Освен моралната подкрепа ако е нужно ще приложа и финансова.
Адресът ми е в подписа. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 8:39 Заглавие: |
|
|
Изпробвах го - имам едно дистанционно за Самсунг, което още като ново искаше по-яко натискане на бутоните. Оня ден го посъветвах със спрея и започна да работи много добре. Не оставя следи по платката. Ще го видим колко ще изкара - времето ще покаже. За цената не си спомням точно, но не е повече от 15 лв.
| Vaklin написа: | | P.S. Получи ли превода? |
Да. Вече е в течно състояние  |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 10:29 Заглавие: |
|
|
| мульо написа: | За цената не си спомням точно, но не е повече от 15 лв.
|
Да ме вредиш с един по същата схема? _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|