| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dobrev Опитен потребител

Регистриран на: 12 Сеп 2004 Мнения: 187 Местожителство: Горна Оряховица
|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 11:31 Заглавие: Пак ICC7-проблем с процесора ST9361B1 |
|
|
| След подмяна ТХО и вертикала (TDA8178fs-STV9379fa).ТВ тръган горе долу добре при изкл. от дистан остана в st.by и не иска да се вкл.Приложих му един номер научен от клиент вкл. в мрежата и държа натиснат бутон на дистан - телевизора тръгва обаче без да има изображение и не се управлява от дистан. Прегледах захранването, смених конден. на RESET. Тръгна но пак по същия начин се прецака. Притоплих всички спойки около процесора, сменях и кварца. Едни и същи номера, единствено като се изкл. директно от захранването после тръгва нормално и всичко си работи. Зключението ми е повреден софтуер. Въпроса ми е могат ли да се препрограмират тези процесори ST9361B1 и дали се намират програмирани. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 12:25 Заглавие: |
|
|
| Нищо не можеш да направиш-смяна си иска-не се препрограмират-имаш ЛС. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 12:50 Заглавие: |
|
|
| виж дали нямаш залепнал бутон на тв-то |
|
|
 |
digital Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 13:27 Заглавие: |
|
|
| Тоэи процесор има шина за управление на тунера краче 40 и 41 откачи ги може тунера да товари .Провери хоризонталния и вертикалния импулс на 24 и 27 краче на процесора дали ги има. |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 14:53 Заглавие: |
|
|
провери веригата на ресета , а ако все пак се окаже процесор
имам излишни st6395b1-icc8 , na пръв оглед изглевждат еднакви с icc7 |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 16:31 Заглавие: |
|
|
Ако този процесор е на шаси на нокиа имах следния проблем.Бяха го мъчили в магазин да му намерят ДУ .Закачило се някакво и в опита си да влязат в менюто го бяха объркали нещо. държеше се точно така.И понеже няма памет единствения ми шанс беше да шашна кварца под напрежение .На третото чукване на кварца всичко си тръгна настроих го с пилот 3040 и всичко е ОК.Може да е брутално обаче когато ТВ не играе по правилата и аз започвам да ги нарушавам.Дано твоя ТВ да е нещо подобно. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 17, 2006 8:50 Заглавие: |
|
|
Много работа ще падне докато намериш сухата спойка.Преди една седмица имах същия проблем.Освен къртовски труд по търсенето, нищо не помага. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
dobrev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 17, 2006 9:42 Заглавие: re |
|
|
| Вече я отхвърлих, но без резултат. Сега си помислих данеби да е някой екектролит в захранването на процесора. |
|
|
 |
dobrev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 22, 2006 11:40 Заглавие: отрови ми живота |
|
|
Смених процесора - всичко си му работи вече. Обаче е черно бял само на няко канали се оцветява, по ниска (видео) честота пак е черно бял.
Видео процесора е TA8659CN. Сменях му кварца. мерих напрежения?! |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 24, 2006 14:18 Заглавие: |
|
|
Миналата година някой беше ми казал да разменя местата на кварцовете(или да преместя на другото краче).Беше свършило работа. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
|