| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Tisho Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 24, 2006 16:12 Заглавие: феритен трансформатор |
|
|
здравейте искам да попитам какво става ако се залепи счупен феритен трансформатор ( ясно ми е че работата на трансформатора няма да е същата) но искам да знам дали ще върши работа  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 24, 2006 16:18 Заглавие: Re: феритен трансформатор |
|
|
| Tisho написа: | здравейте искам да попитам какво става ако се залепи счупен феритен трансформатор ( ясно ми е че работата на трансформатора няма да е същата) но искам да знам дали ще върши работа  |
За каква мощност е трансформаторът? _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Tisho Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 24, 2006 17:27 Заглавие: |
|
|
| Ами трафчето е от импулсно захранване за комп. мощността му е 180-200 W. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 24, 2006 18:38 Заглавие: |
|
|
Най-добре (според мен) ново. Ще свири, грее и т.н. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 24, 2006 19:05 Заглавие: |
|
|
| Имаше подобен въпрос преди време,в който се разделихме на две групи.Едните се кълнеха че нема ядове -другите(между които и аз ),че нищо не става.Експериментиращия май не сподели накрая какво е станало,моето мнение е че ако е траф за флайбак пробразувател,каквито са повечето до 100 вата е изключено.Ако е за прав или мостов преобразувател,е възможно да работи при влошен режим и да не може да отдаде максималната си мощност. |
|
|
 |
lachko973 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 24, 2006 23:26 Заглавие: |
|
|
И аз да се присъединя към горния пост.
Flyback топологията е много по чувствителна към промени в AL(допълнителни междини в магнитопровода) спрямо Half-Bridge i Full-Bridge. Което следва и от теорията на съответните преобразуватели.
Съответните изводи са и практически доказани в практиката ми. _________________ -----------------------------
Theory without practice is lame,
practice without theory is blind... |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 0:35 Заглавие: По темата |
|
|
Здравейте, зависи за кои от трите трансформатора в захранванито става въпрос, ако е за този, който дава напреженията не е много добре да се залепи. Ще бачка (почти съм сигурен 100%), но с лоши параметри. Може да създаде и други проблеми в компютъра. Единственият начин е да се сложи феритно лепило, но пак няма да е същото. зависи в коя част е шчупен. )) |
|
|
 |
Tisho Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 9:14 Заглавие: |
|
|
ами снощи реших да го залепя все пак и да видя дали се е променила работата на захранването ( без да пипам нищо по него). Извода който направих беше че захранването бачка , всички напрежения си излизат. Товарих го с 2-3 ампера на 5те волта ,несе чува да бръмчи. Но за по голям ток незнам как ще се държи  |
|
|
 |
|