| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lishev Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 29, 2004 18:38 Заглавие: visokoka4estven Hi-Fi usilvatel za vkasti-2x10...15W? |
|
|
tarsj shema na visokoka4estven stereo usilvatel,moze i s integralna shema,no da dava vazmozno nai-dobar zvuk,molj pomognete!
blagodarj!
[email protected]
Филипов Edit: Моля редактирай си заглавието и въпроса по правилата (на кирилица)  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ka6pirovski Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 29, 2004 19:09 Заглавие: |
|
|
| чесно да ти кажа от всички НЧУ с ИС най добър звук искарват STK-тата поне моето лично впечатление е такова мисля , че гледах в саита на млад конструктор схеми с STK ако проявяваш интерес погледни там . Ако не те впечатли нищо а искаш нещо с STK казвай аз имам доста схеми на STK-та мога да сканирам някоя и да ти пратя. Успех....... |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 29, 2004 20:57 Заглавие: |
|
|
| Според мен трябва да направиш избор - прост усилвател с интегрална схема ( по мое мнение само не STK - скъпи са , пълно е с ментета , а и дори MATSUSITA се отказаха от тях ) или усилвател с дискретни елементи - аз ти препоръчвам второто . Правиш си един QUAD 405 и си го слушаш с кеф - хем много по добре ,хем по евтино . Ако дадеш меил ще ти пратя схема - пробвана и лесна за пускане ... |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 29, 2004 21:17 Заглавие: качествен нчу |
|
|
| Ако наистина търсиш качествен усилвател потърси схеми и данни за най-добрия QUAD 405.От моя гледна точка по-добър не съм срещал като съотношение качество-цена.Има подобна или подобрена схема в сп.Млад конструктор от 2001г.бр.1 стр12.Мисля,че се предлага и полуготов вариант въвВарна.Виж и сп.радио тв. електроника бр.11-1989г.стр.10.Ако изпълниш този усилвател,ще останеш доволен от звученето му и няма да помислиш за друг.Желая ти успех и пиши за впечатленията си. |
|
|
 |
lishev Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2004 17:41 Заглавие: lishev |
|
|
kakvo ste kazete za TDA?
Bih napravil usilvatel s tranzistori,no njmam shema.
Usilvaelj Quad 405 e 200W,na men mi trjbva 2x10-12W,osven tova razpolagam s transformator 2x12V, a Quad e za po-visoko naprezenie
E-maila mi e [email protected] |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2004 22:43 Заглавие: Висококачествен НЧУ |
|
|
| Доколкото виждам,млади приятелю,изискванията ти не са чак-толкова високи по отношение на качество и мощност.Оправдано е за твоята възраст,всички някога сме почвали с някакъв усилвател.Да си призная,аз преди повече от30г.започнах с усилвателче 1Вт.,полуготово от магазините-Млад Техник.Беше неуписуема радост,когато заработи и издаде някакъв нечленоразделен звук,но това беше първата победа в моята практика и от там се започна.Сега вече и 1000Вт.не ми правят впечатление,но всяко начало си има своите победи и разочарования.Сега вече никак не е проблем да реализираш какъвто и да е усилвател,защото на пазара вече има всичко,каквото си поискаш от1-до10 000Вт.-зависи колко си луд на тази тема.Има едно книжленце в магазините за резервни части,нарича се: Кратък справочник Мощни нискочестотни усилватели в интегрално изпълнение от Г.Динев.Почни с него и няма да съжаляваш.На тази тема има публикаций в почти всички технически издания по цял свят. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
|
|
 |
cecibg Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 06, 2005 0:01 Заглавие: Re: Висококачествен НЧУ |
|
|
| wesko dilow написа: | | Доколкото виждам,млади приятелю,изискванията ти не са чак-толкова високи по отношение на качество и мощност.Оправдано е за твоята възраст,всички някога сме почвали с някакъв усилвател.Да си призная,аз преди повече от30г.започнах с усилвателче 1Вт.,полуготово от магазините-Млад Техник.Беше неуписуема радост,когато заработи и издаде някакъв нечленоразделен звук,но това беше първата победа в моята практика и от там се започна.Сега вече и 1000Вт.не ми правят впечатление,но всяко начало си има своите победи и разочарования.Сега вече никак не е проблем да реализираш какъвто и да е усилвател,защото на пазара вече има всичко,каквото си поискаш от1-до10 000Вт.-зависи колко си луд на тази тема.Има едно книжленце в магазините за резервни части,нарича се: Кратък справочник Мощни нискочестотни усилватели в интегрално изпълнение от Г.Динев.Почни с него и няма да съжаляваш.На тази тема има публикаций в почти всички технически издания по цял свят. | dobre priqtelio togava mo prati nqkoq shema na usilvatel da e samo 300 w i ako moje po prosti4ka za izpalnenie [email protected] |
|
|
 |
cecibg Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 06, 2005 0:05 Заглавие: Re: качествен нчу |
|
|
| wesko dilow написа: | | Ако наистина търсиш качествен усилвател потърси схеми и данни за най-добрия QUAD 405.От моя гледна точка по-добър не съм срещал като съотношение качество-цена.Има подобна или подобрена схема в сп.Млад конструктор от 2001г.бр.1 стр12.Мисля,че се предлага и полуготов вариант въвВарна.Виж и сп.радио тв. електроника бр.11-1989г.стр.10.Ако изпълниш този усилвател,ще останеш доволен от звученето му и няма да помислиш за друг.Желая ти успех и пиши за впечатленията си. | tarsq originalnata shena na kuad 405 i ako mi prati6 i az te ti pratq kakvoto imam  |
|
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 06, 2005 20:56 Заглавие: |
|
|
Аз обаче имам въпрос???
Предусилвател, тонкоректор....??
Не всичко е крайното стъпало , но в крайна сметка най важен е високоговорителя(колоната...) Ако тя няма качества- всички неща напред са без значение!!! (дори Quad 405 )!!! |
|
|
 |
|